ΥΛΙΚΑ
-150 γρ. στήθος
κοτόπουλο
-1/2 ρίζα
τζίντζερ (πιπερόριζα)
- 1 κλαράκι
δεντρολίβανο
- 2 καρότα
-1 κ.τ.σ. έξτρα
παρθένο ελαιόλαδο
-1/2 κ.τ.γ κύμινο
-αλάτι και πιπέρι
Κόψτε το
κοτόπουλο σε κομμάτια μέγεθος σουβλάκι και βαλτέ το σε ταψάκι. Καθαρίστε και
τρίψτε το τζίντζερ και πασπαλίστε πάνω στο κοτόπουλο. Πασπαλίστε με λίγο αλάτι
, πιπέρι , δεντρολίβανο και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Καλύψτε με μεμβράνη και
αφήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά να μαριναριστεί. Καθαρίστε και κόψτε τα καρότα σε
χοντρές φέτες. Σοτάρετε ελαφρά σ ένα τηγανάκι τα καρότα ρίχνοντας λίγο ζεστό
νερό. Αρωματίστε με κύμινο, αλατοπίπερο και βράστε αργά μέχρι να γίνουν al dente. Περάστε τα
κομμάτια κοτόπουλου στα σουβλάκια βάζοντας ανάμεσα τους δεντρολίβανο. Ψήστε στην
σχάρα περίπου για 20 λεπτά και σερβίρετε με τα βρασμένα καρότα.
No comments:
Post a Comment