Thursday 23 June 2016

Σαλάτα με αγριόρυζο και βερίκοκο!




 
 
 

 
 
 
 
 
Υλικά για 4 μερίδες:

75 γρ. καστανό αγριόρυζο

½ μέτριο μήλο

½ πράσινη πιπεριά

½ κλων. σέλερι

50 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα

2 κ.σ σόγια σος

2 κ.γ μαύρη ζάχαρη

2 κ.γ μηλόξυδο

25 γρ. αράπικα φιστίκια, καβουρντισμένα και ανάλατα

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε το καστανό ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κατόπιν το αφήνουμε για περίπου 12 λεπτά σε μεγάλο πιάτο να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Παράλληλα, πλένουμε και καθαρίζουμε το μήλο, την πιπεριά και το σέλερι. Τα ταμπονάρουμε να στεγνώσουν, και τα κόβουμε σε κυβάκια. Όμοιως κόβουμε και τα βερίκοκα. Αδειάζουμε τα κομμένα φρούτα και τα λαχανικά σε μπόλ.

Για το ντρέσινγκ, αναμειγνύουμε τη σόγια  σος με τη μαύρη ζάχαρη το μηλόξυδο και 2κ.σ νερό. Χτυπάμε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη.

Ρίχνουμε το ρύζι στα φρούτα και στα λαχανικά, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, σκορπίζουμε από πάνω τα αράπικα φιστίκια.

 

·        Χρόνος προετοιμασίας: περ. 20 λεπτά (συν χρόνος για μαγείρεμα και αναμονή)

·        Ανά μερίδα:περ.110  kcal πρωτ.3 γρ. ,λιπ. 3 γρ. , υδατ.23 γρ.

No comments:

Post a Comment