Tuesday 3 September 2019

Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με μπρόκολο και τσένταρ!


Υλικά (για 2 μερίδες):

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (170 – 200 γρ. / φιλέτο)
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • ½ κ.γ. λευκό πιπέρι
  • ½ κ.γ. κάρυ σκόνη
  • ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. μπρόκολο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • ½ φλ. ζωμό κότας


Διαδικασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε κάθε στήθος κοτόπουλου, ώστε να ανοίξει στη μέση σαν πεταλούδα.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο, το λευκό πιπέρι, το κάρυ, το σκόρδο και το αλάτι και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε το μπρόκολο και το τυρί τσένταρ και μοιράζουμε τη γέμιση στο κέντρο κάθε φιλέτου.
Σφραγίζουμε κάθε φιλέτο με 2-3 οδοντογλυφίδες, για να μη φύγει η γέμιση κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε το ζωμό κότας.
Σκεπάζουμε το σκεύος  χαλαρά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 C.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, περιχύνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με τους χυμούς από το σκεύος και  ψήνουμε χωρίς αλουμινόχαρτο για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι τα υγρά από το κρέας να είναι καθαρά.
Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε.

*Μπορείτε επίσης στη γέμιση μαζί με το μπρόκολο να προσθέσετε μισό ποτήρι κόκκινη πιπεριά κομμένο σε μικρά κομματάκια.

Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης BSc, UK

*Reference: /www.dimitrisskarmoutsos.gr

No comments:

Post a Comment