Thursday 5 September 2019

Πίσω στα σχολεία: Υγιεινές Ιδέες Κολατσιού για το Παιδί!


Ένας από τους «πονοκεφάλους» των γονέων είναι αν  τρέφονται σωστά τα παιδιά τους στο σχολείο. Το κολατσιό στο σχολείο είναι σημαντικό και θα πρέπει οι γονείς να επιλέγουν σνακ υψηλής θρεπτικής αξίας ώστε να παρέχουν στα παιδιά εκτός από ενέργεια και βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και άλλα απαραίτητα στοιχεία για τη σωστή λειτουργία και ανάπτυξη του οργανισμού τους.

Μερικές Υγιεινές Εισηγήσεις για Κολατσιό:
Σάντουιτς από ψωμί ολικής ή τορτίγια (φτωχότερη σε περιεκτικότητα σακχάρων) με λαχανικά (μαρούλι, ρόκα, ντομάτα, αγγούρι, παντζάρι, σέλινο) μαλακό ή σκληρό τυρί επιλογής, αυγό ή γαλοπούλα.
Μαφινομελετίτσες σε διάφορες γεύσεις για σάντουιτς: Κάνουμε τις ομελέτες σαν μάφιν, που γεμίζονται με νόστιμα υλικά και ψήνονται στο φούρνο για να γίνουν ακόμη πιο υγιεινές και μαζί τους φτιάχνουμε λαχταριστά σάντουιτς για το πρωινό, το καλαθάκι του σχολείο, το ταπεράκι του γραφείου και το πικ νικ.
Muffins με κολοκυθάκια και τυρί: Υπέροχα, αλμυρά κεκάκια για το πρωινό σας, που αρέσουν πολύ και στα παιδιά και γίνονται ιδανική πρόταση για το κολατσιό στο σχολείο.
Αραβική πίτα με γαλοπούλα και τυρίαραβική πίτα, γαλοπούλα, τυρί τοστ, φέτες ντομάτας, και φύλλα μαρουλιού. Εύκολο και γρήγορο και φτιάχνετε και από το προηγούμενο βράδυ.

Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης BSc, UK

No comments:

Post a Comment