Υλικά για 8 μερίδες :
·
400γρ. κουβερτούρα γάλακτος
·
150γρ.
γάλα 1,5% λιπαρά, άπαχο
·
200γρ.
γιαούρτι 0%
·
10 (13) Digestive μπισκότα ή 20 morning coffee μπισκότα ( πτι-μπερ)
· 1Κ (6γρ.) κακάο σε σκόνη για την επικάλυψη.
·
Κόβετε
την κουβερτούρα σε μικρά κυβάκια και τα βάζετε σε ένα μπολ.
·
Βράζετε
το γάλα και το ρίχνετε στο μπολ με τη σοκολάτα. Το ανακατεύετε μέχρι να λιώσει
η σοκολάτα και να γίνει το μίγμα λείο.
·
Ρίχνετε
μέσα το γιαούρτι και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.
·
Σε
ένα ταψί 22-24cm , στρώνετε τα μπισκότα και γεμίζετε τα κενά με σπασμένα μπισκότα και
ρίχνετε από πάνω την κρέμα σοκολάτας.
·
Κοσκινίζετε
την επιφάνεια της τούρτας με το κακάο. Τη βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν τη
σερβίρετε.
Θερμίδες: 266( ανά μερίδα 111γρ)
|
Υδατάνθρακες
: 12,9γρ.
|
Πρωτεΐνες
: 3,1γρ.
|
Λίπος : 22.4γρ.
|
Κορεσμένο
λίπος : 13γρ
|
Ζάχαρη : 4.6γρ.
|
Αλάτι: 0.3γρ.
|
Φυτικές Ίνες: 0.1γρ.
|
No comments:
Post a Comment