Wednesday 29 August 2018

Άσπρο Ψάρι με Μπαχαρικά της αρεσκείας σας!

Υλικά 
  • 1 φιλέτο ψαριού γλώσσας ή παγκάσιους ή μπακαλιάρου
  • 1 κουτάλι της σούπας γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε ένα βαζάκι βάζετε την πάπρικα, το θυμάρι, το σκόρδο, το πιπέρι, τη ρίγανη, το αλάτι, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν και το ελαιόλαδο. Κλείνετε το καπάκι και ανακατεύετε.
Στεγνώνετε καλά τα φιλέτα του ψαριού με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τα πασπαλίζετε γενναιόδωρα και στις δύο πλευρές με το μείγμα μπαχαρικών που φτιάξετε, πατώντας καλά με το χέρι σας ώστε να κολλήσει και να πάει παντού.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε (σε μέτρια προς δυνατή φωτιά) λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε όσα φιλέτα χωράνε άνετα στο τηγάνι.
Σοτάρετε 2−5 λεπτά από κάθε πλευρά (ανάλογα με το πάχος τους), γυρίζοντας τα μόνο μία φορά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να καραμελώσει η κρούστα και να χωρίζει εύκολα η σάρκα τους με ένα πιρούνι.
Μεταφέρετε τα φιλέτα σε μια πιατέλα.
Note: Η ποσότητα των μπαχαρικών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από ένα φιλέτο ψαριού.
Tips:
1. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ό,τι μυρωδικό σας αρέσει.
2. Μπορείτε αντί για αντικολλητικό τηγάνι να χρησιμοποιήσετε κεραμικό τηγάνι χωρίς να προσθέσετε το ελαιόλαδο.
3. Συνοδέψτε το φιλέτο ψάρι με μια φρέσκα καλοκαιρινή σαλάτα ή με ανάμεικτα λαχανικά βραστά ή στον ατμό.
Αντρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης BSc, UK

No comments:

Post a Comment