Wednesday 8 August 2018

Καλοκαιρινή σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια!


Συστατικά(για 6 μερίδες):

  • 4 κολοκυθάκια κομμένα κατά μήκος στη μέση
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 430 gr βρασμένα ρεβίθια
  • 2 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
  • 1/ φλ. ψιλοκομμένος βασιλικός
  • 100 gr φέτα
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος
Βάλε την γκριλιέρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και άλειψε τα κολοκυθάκια με μία κουταλιά λάδι.
Αλατοπιπέρωσέ τα καλά και τοποθέτησέ τα στην γκριλιέρα αφού έχει κάψει στην εστία της κουζίνας.
Ψήσε για περίπου 10 λεπτά, αφαίρεσέ τα από το σκεύος και άφησέ τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Μόλις κρυώσουν τα κολοκυθάκια, κόψ’ τα σε φέτες (μισοφέγγαρα).
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα κολοκυθάκια με τα ντοματίνια, τα ρεβίθια, το υπόλοιπο λάδι, το ξύδι και αλατοπίπερο.
Πρόσθεσε τον βασιλικό και θρυμμάτισε από πάνω τη φέτα με τα χέρια σου.
Ανακάτεψε με προσοχή και σέρβιρε.

Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης BSc, UK

No comments:

Post a Comment