Συστατικά (για 4 μερίδες):
- 3 φλιτζάνια γιαούρτι 2%
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 4 κ.γ μέλι
- 2 μάγκος (κομμένα στη μέση, και μετά κομμένα σε κομματάκια)
- 1/4 φλιτζάνι αποφλοιωμένα, ανάλατα και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης (μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με καρύδια)
Τρόπος μαγειρέματος:
Ανακατέψτε το γιαούρτι και τη βανίλια σε ένα μπολ.
Μοιράστε το 1/3 του γιαουρτιού σε 4 μικρά ποτήρια.
Προσθέστε στο καθένα 1/2 κ.γ μέλι, 4-5 κομματάκια από τα μάνγκο και 1/2 κ.σ ξηρούς καρπούς.
Μοιράστε το υπόλοιπο γιαούρτι στα ποτήρια και προσθέστε στο καθένα 1/2 κ.γ μέλι, 2-3 κομματάκια μάνγκο, και 1/2 κ.σ ξηρούς καρπούς.
Σερβίρετε.
*Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μανγκο με φρούτο εποχής της επιλογής σας (π.χ ροδάκινο, νεκταρίνι, μήλο).
Τα τρόφιμα που περιέχουν φρουκτόζη όπως το μέλι σε αυτή τη συνταγή, βοηθούν το σώμα σας να κάψει οποιαδήποτε περίσσεια αλκοόλ στον οργανισμό σας. Επιπλέον, προσθέτουν μια γλυκιά γεύση στο ελαφρώς ξινό γιαούρτι και με τους ξηρούς καρπούς ο οργανισμός τροφοδοτείται με πρωτεΐνη και βιταμίνη Β6.
Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης (BSc, UK)
Reference: tlife.gr
No comments:
Post a Comment