Wednesday 29 April 2020

Μπανανόψωμο!


Υλικά για 11 μερίδες/φέτες



3 μεγάλες καλοψημένες μπανάνες
1 αυγό ή 2 ασπράδια αυγού
2 κ.σ λάδι (καρθαμέλαιο + ελαιόλαδο)
1/3 φλ Γάλα χαμηλό σε λιπαρά
1/3 – ½ φλ Καστανή ζάχαρη
1 κ.γλ αλάτι
1 ½ κ.γλ μπέικιν πάουτερ
1 ½ φλ αλεύρι (1/2 ολικής αλέσεως + ½ αλεύρι για όλες τις χρήσεις)

Εκτέλεση
1.      Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C (350 °F)
2.      Λειώστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι
3.      Προσθέστε το αυγό, το λάδι, το γάλα, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουτερ. Ανακατέψτε καλά
4.      Ανακατέψτε ελαφριά το αλεύρι μέσα στο μείγμα της μπανάνας και ανακατέψτε για 20 δευτερόλεπτα ή μέχρι το μείγμα να ενωθεί καλά
5.      Βάλτε το μείγμα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί  (10Χ20 εκ)
6.      Ψήστε για 45 λεπτά (ή βάλτε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του ψωμιού μέχρι να βγει καθαρή)
7.      Αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά πριν το βγάλετε από το ταψί

No comments:

Post a Comment