Χρόνος προετοιμασίας : 15΄
Χρόνος μαγειρέματος : 40΄- 45΄
Υλικά για 4 Μερίδες :
• 2 μεγάλα φιλέτα στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
• 2 κόκκινες γλυκές πιπεριές και 1 πράσινη.
• 2 κ.σ. Ελιές Καλαμών κομμένες σε ροδέλες
• 1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 καρότο κομμένο σε φέτες
• 200 γραμμ. Μανιτάρια
• Χυμό από 1 λεμόνι
• Αλάτι, πιπέρι
• 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
• 1φλιτζ. Λευκό ξηρό κρασί
• 1/2 φλιτζ. Καστανό ρύζι
• 2 κόκκινες γλυκές πιπεριές και 1 πράσινη.
• 2 κ.σ. Ελιές Καλαμών κομμένες σε ροδέλες
• 1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 καρότο κομμένο σε φέτες
• 200 γραμμ. Μανιτάρια
• Χυμό από 1 λεμόνι
• Αλάτι, πιπέρι
• 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
• 1φλιτζ. Λευκό ξηρό κρασί
• 1/2 φλιτζ. Καστανό ρύζι
Εκτέλεση:
•Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε λίγο νερό, μέχρι να μείνει χωρίς υγρά. Στη συνέχεια, σοτάρετε με ελαιόλαδο τις πιπεριές σε λωρίδες, το καρότο και τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν.
• Προσθέτετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε 2 φλιτζ. Νερό, τις ελιές και τον χυμό λεμονιού. Αφήνετε το μείγμα να πάρει βράση και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
•Βράστε το καστανό ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρετε με το κοτόπουλο.
(Δίαιτα orac 2015)
No comments:
Post a Comment