Υλικά για 4
μερίδες :
• 1 φλιτζάνι βρώμη
• ¾ φλιτζανιού σπασμένα καρύδια
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
• 2 καρότα
• 4 πατάτες
• 1 πράσο
• 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
• 2,5 φλ. καθαρισμένα μανιτάρια
• 1 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
• 1 βιολογικός κύβος λαχανικών
• ¼ φλ. σάλτσα ντομάτας.
• ½ φλ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
• 2 μεγάλα φύλλα μαϊντανού
• 3 κ.σ. μαλακή μαργαρίνη
• Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση :
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους
180°C και λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος .
• Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το
σκόρδο για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και συνεχίζουμε
να μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά.
• Ρίχνουμε το πράσο, τα κολοκυθάκια
και τα μανιταράκια στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.
• Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε
για ένα λεπτό ανακατεύοντας συνεχόμενα.
• Ρίχνουμε τον βιολογικό κύβο
λαχανικών, τη σάλτσα ντομάτας και τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα
να γίνει πηχτό.
• Προσθέτουμε τον μαϊντανό μαζί με το φρέσκο μαύρο πιπέρι και βάζουμε
όλο το μείγμα σε ένα βαθύ ταψί.
• Ρίχνουμε στο ταψί τη βρώμη και τα
καρύδια και ψήνουμε το φαγητό για 30 λεπτά.
Τιπς: Το δίδυμο
μανιτάρια – ξηροί καρποί προσφέρει
πρωτεΐνες και ασβέστιο για
καλοσχηματισμένο μυικό σύστημα και γερά οστά .
ΑΝΔΡΕΑΣ Χ.ΣΑΒΒΑ
Διατροφολόγος Ειδικός Εκγύμνασης (BSc) UK
Μέλος συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου
Διατροφολόγος Ειδικός Εκγύμνασης (BSc) UK
Μέλος συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου
No comments:
Post a Comment