Tuesday, 11 October 2016

Σουφλέ ψητών λαχανικών με μανιτάρια και ξηρούς καρπούς !

                                                                   Υλικά για 4 μερίδες :


•             1 φλιτζάνι βρώμη
•             ¾ φλιτζανιού σπασμένα καρύδια
•             2 σκελίδες σκόρδο
•             1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
•             2 καρότα
•             4 πατάτες
•             1 πράσο
•             2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
•             2,5 φλ. καθαρισμένα  μανιτάρια
•             1 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
•             1 βιολογικός κύβος λαχανικών
•             ¼ φλ. σάλτσα ντομάτας.
•             ½ φλ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
•             2 μεγάλα φύλλα μαϊντανού
•             3 κ.σ. μαλακή μαργαρίνη
•             Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση :
•             Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος .
•             Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά.
•             Ρίχνουμε το πράσο, τα κολοκυθάκια και τα μανιταράκια στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.
•             Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ανακατεύοντας συνεχόμενα.
•             Ρίχνουμε τον βιολογικό κύβο λαχανικών, τη σάλτσα ντομάτας και τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό.
•             Προσθέτουμε τον μαϊντανό  μαζί με το φρέσκο μαύρο πιπέρι και βάζουμε όλο το μείγμα σε ένα  βαθύ ταψί.
•             Ρίχνουμε στο ταψί τη βρώμη και τα καρύδια και ψήνουμε το φαγητό για 30 λεπτά.

Τιπς: Το δίδυμο μανιτάρια – ξηροί καρποί προσφέρει  πρωτεΐνες  και ασβέστιο για καλοσχηματισμένο μυικό σύστημα και γερά οστά .

ΑΝΔΡΕΑΣ Χ.ΣΑΒΒΑ
Διατροφολόγος Ειδικός Εκγύμνασης (BSc) UK
Μέλος συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου

No comments:

Post a Comment