Υλικά
• 1 Κ.Σ ελαιόλαδο
• 1 Κ.Σ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο/ 1 μεγάλο πράσο
• 1/4 κουταλάκι λιωμένο σκόρδο
• 900 γρ. ψίχα κολοκύθας, κομμένη σε κομμάτια (κόκκινη κολοκύθα)
• 1 κουταλάκι κύμινο
• 1/4 κουταλάκι κανέλα
• 1/4 κουταλάκι αλεσμένο μοσχοκάρυδο
• 1.2 λίτρο νερό
• 1 Κ.Σ ζωμό λαχανικών σε σκόνη
• 1 κουταλάκι αλάτι
• ½ κουταλάκι πιπέρι / 1 κ. τσ Φρέσκα πιπερόριζα (τζίντζερ) ψιλοκομμένο.
• 1 Κ.Σ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο/ 1 μεγάλο πράσο
• 1/4 κουταλάκι λιωμένο σκόρδο
• 900 γρ. ψίχα κολοκύθας, κομμένη σε κομμάτια (κόκκινη κολοκύθα)
• 1 κουταλάκι κύμινο
• 1/4 κουταλάκι κανέλα
• 1/4 κουταλάκι αλεσμένο μοσχοκάρυδο
• 1.2 λίτρο νερό
• 1 Κ.Σ ζωμό λαχανικών σε σκόνη
• 1 κουταλάκι αλάτι
• ½ κουταλάκι πιπέρι / 1 κ. τσ Φρέσκα πιπερόριζα (τζίντζερ) ψιλοκομμένο.
Για να σερβίρουμε
·
100 γρ. γιαούρτι με 0% λιπαρά
• 2 μεγάλες αραβικές πίτες
• Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση• 2 μεγάλες αραβικές πίτες
• Ψιλοκομμένο μαϊντανό
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι, το πρκαι το σκόρδο για ένα λεπτό. Ρίχνουμε στο τηγάνι την κολοκύθα και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφτεί καλά με το ελαιόλαδο.
2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα, το κύμινο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το νερό, τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
3. Περνάμε το μείγμα σε δόσεις απ’ το μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια βελουτέ σούπα. Τη ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε μέχρι να αχνίζει.
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 20΄
Θερμίδες: 60 ανά μερίδα (χωρίς πίτα)
No comments:
Post a Comment