Tuesday 28 February 2017

Νηστίσιμα Μάφιν Βρώμης

Υλικά για 12 Μαφινς :
·         1 ½ ΦΛ/ΝΙ βρώμη
·         1 ΦΛ/ΝΙ γάλα καρύδας <<LIGHT>>
·         ¼ ΦΛ/ΝΙΟΥστέβια<< CONCEPTLINE PASTRY >>
·         ¼ ΦΛ/ΝΙΟΥ Ζάχαρη καστανή
·         2 Κ.Σ μέλι
·         ½ ΦΛ/ΝΙ πουρέ μήλου (παιδικό βαζάκι)
·         1 Κ.ΤΣ μαγειρική σόδα
·         1 μεγάλη μπανάνα λιωμένη στο μπλέντερ
·         ¼ Κ.ΤΣ κανέλα σκόνη
·         1/3 ΦΛ/ΝΙΟΥ  κουμπιά μαύρης σοκολάτας
·         1 ½ Κ.ΤΣ Baking Powder
·         ½ ΦΛ/νι αλεύρι ολικής αλέσεως
·         1 φακελάκι βανίλια
Μέθοδος:
·         Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C
·         Λιωμένη τη βρώμη στο μπλέντερ και τη βάζετε να φουσκώσει στο γάλα για περίπου 20 λεπτά.
·         Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη stevia, την καστανή ζάχαρη, το μέλι, τον πολτό μήλου, τη λιωμένη μπανάνα, τη βανίλια και το ελαιόλαδο.
·         Σ’ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την κανέλα, το Β.Pκαι τη σόδα.
·         Τέλος, βάζετε τη βρώμη στο μείγμα με τη ζάχαρη και σιγά-σιγά ενώνετε τα δύο μείγματα.
·         Όταν τα ανακατέψτε καλά, ρίχνετε μέσα και τα κουμπιά σοκολάτας.
·         Μοιράζετε το μείγμα σε 12 φόρμες μάφιν και ψήνετε για 22 λεπτά.
Θερμίδες(kcal):147,2
Διατροφολόγος:  Η βρώμη περιέχει φώσφορο, σελήνιο, μαγγάνιο, μαγνήσιο και Βιταμίνη Β1, ασβέστιο, σίδηρο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες  και πολύ υψηλές ποσότητες φυτικών ινών. Προκαλεί το αίσθημα του κορεσμού για πολύ περισσότερη ώρα από άλλα δημητριακά, γι’αυτό βοηθά στην απώλεια αλλά και στην διατήρησης του φυσιολογικού βάρους. Μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της <<κακής χοληστερόλης>>, την αρτηριακή πίεση, τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη και καρκίνου του εντέρου, ενώ βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο που είναι απαραίτητο για τις λειτουργίες της καρδιάς, των μυών, των νεφρών, του νευρικού και πεπτικού συστήματος. Επίσης, είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β6 που βοηθά στη σύνθεση της αιμοσφαιρίνης και βιταμίνηC που βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

No comments:

Post a Comment