Υλικάγια 4 μερίδες:
·
500γρ
μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες (ή κομμένα όπως σας αρέσουν)
·
1 φλ. φρέσκοκρεμμύδι
·
1
μικρό ξερό κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φετούλες)
·
4 κουταλάκιαελαιόλαδο
·
1/2 ποτηράκιλευκόκρασί
·
1 φλ. γάλα 1,5% λιπαρά
·
3 φλ. νερό
·
1 κουταλιά τηςσούπας αλεύρι
·
1
κουταλάκι του γλυκού αλάτι (Ιμαλάιων)
·
½ κουταλάκι τουγλυκού
πιπέρι
·
¼ κουταλάκι
τουγλυκούμοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
·
Σε μια
αντικολιτική κατσαρόλα σοτάρουμε τα μανιτάρια με το φρέσκο και ξερό κρεμμυδάκι
για περίπου 10 λεπτά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους.
·
Σβήνουμε
τα μανιτάρια με το κρασί και στη συνέχεια σκορπίζουμε από πάνω το αλεύρι,
ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν.
·
Προσθέτουμε
το γάλα και το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουν μια βράση.
·
Προσθέτουμε
το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και αφήνουμε για 10 ακόμα λεπτά σε
χαμηλή φωτιά.
Σερβίρεται
εξαιρετικά με κρουτόνια ολικής αλέσεως.
Όσο για τις θερμίδες: μόνο 197 kcal ανά
μερίδα! Ότι πρέπει
δηλαδή για ένα πολύ ελαφρύ βραδινό ή για ένα νόστιμο ορεκτικό!
No comments:
Post a Comment