Tuesday, 14 March 2017

Μανιταρόσουπα!

Υλικάγια 4 μερίδες:
·         500γρ μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες (ή κομμένα όπως σας αρέσουν)
·         1 φλ. φρέσκοκρεμμύδι
·         1 μικρό ξερό κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φετούλες)
·         4 κουταλάκιαελαιόλαδο
·         1/2 ποτηράκιλευκόκρασί
·         1 φλ. γάλα 1,5% λιπαρά
·         3 φλ. νερό
·         1 κουταλιά τηςσούπας αλεύρι
·         1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (Ιμαλάιων)
·         ½ κουταλάκι τουγλυκού πιπέρι
·         ¼ κουταλάκι τουγλυκούμοσχοκάρυδο

 Εκτέλεση:
·         Σε μια αντικολιτική κατσαρόλα σοτάρουμε τα μανιτάρια με το φρέσκο και ξερό κρεμμυδάκι για περίπου 10 λεπτά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους.
·         Σβήνουμε τα μανιτάρια με το κρασί και στη συνέχεια σκορπίζουμε από πάνω το αλεύρι, ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν.
·         Προσθέτουμε το γάλα και το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουν μια βράση.
·         Προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και αφήνουμε για 10 ακόμα λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Σερβίρεται εξαιρετικά με κρουτόνια ολικής αλέσεως.

Όσο για τις θερμίδες: μόνο 197 kcal ανά μερίδα! Ότι πρέπει δηλαδή για ένα πολύ ελαφρύ βραδινό ή για ένα νόστιμο ορεκτικό!

No comments:

Post a Comment