Wednesday, 23 August 2017

Μπουκίτσες με Αμυγδαλόπαστα και Μπανάνα

ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα):

1 ώριμη μπανάνα
1/3 φλ. (60 γρ.) ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
1 κ.γ (περίπου 5ml) χυμός τζίτζερ
1 κ.Σ (περίπου 7 γρ.) αλεύρι καρύδας
1 κ.Σ (περίπου 20 γρ.) λάδι λιναρόσπορου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Καθαρίστε τη μπανάνα και λιώστε τη μ’ ένα πιρούνι μέχρι να αποκτήσει υφή κρέμας. Βάλτε τη σ’ ένα μπολ και προσθέστε το αλεύρι καρύδας, το χυμό τζίτζερ και λάδι λιναρόσπορου.
2. Αλέστε τα αμύγδαλα μέχρι να αποκτήσουν απαλή και ομοιόμορφη υφή – μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας γουδί και γουδοχέρι ή στον επεξεργαστή τροφίμων (σε χαμηλή ταχύτητα).
3. Αναμίξτε όλα τα υλικά και φτιάξτε μπαλίτσες με τα χέρια σας.
4. Τοποθετήστε τις σ’ ένα ταψάκι, σκεπάστε τις με καρύδα σε σκόνη και βάλτε το ταψάκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τις σερβίρετε.


Ανδρέας Χ.Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης (BSc), UK 

No comments:

Post a Comment