Συστατικά (για 4 μερίδες)
Για τη ροζ στρώση:
3/4φλ. κόκκινα βατόμουρα
3/4φλ. φράουλες
170γρ. γιαούρτι φράουλας χωρίς λιπαρά
1φλ. θρυμματισμένο πάγο
Για τη λευκή στρώση:
400γρ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
2κ. σούπας ζάχαρη
1φλ. θρυμματισμένο πάγο
Για τη μοβ στρώση:
1φλ. blueberries
1/2φλ. blackberries
170γρ. γιαούρτι βατόμουρου χωρίς λιπαρά
1φλ. θρυμματισμένο πάγο
Τρόπος μαγειρέματος
Σε ένα μπλέντερ χτύπησε τα υλικά για τη ροζ στρώση.
Βάλε το μείγμα σε ένα μπολ και κάνε το ίδιο και με τις άλλες στρώσεις.
Πάρε 16 θήκες για γρανίτες.
Άδειασε την πρώτη στρώση, καλύπτοντας το 1/3 της θήκης.
Βάλε τις θήκες στην κατάψυξη.
Μετά από μισή ώρα βγάλε τις θήκες από την κατάψυξη και βάλε μέσα τα ξυλάκια.
Βάλε τις θήκες στην κατάψυξη για μια ώρα.
Βάλε την επόμενη στρώση ( καλύπτοντας το 1/3 της θήκης) και τοποθέτησε τις θήκες για 1 ώρα στην κατάψυξη.
Βάλε την επόμενη στρώση και τοποθέτησε τις θήκες για 2 ώρες στην κατάψυξη.
Είναι έτοιμες.
Θερμίδες: 51/ανα μερίδα
Ανδρέας Χ.Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης (BSc), UK
No comments:
Post a Comment