ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
1 σκουμπρί, 600 γρ. περίπου
2 λεμόνια
10 ρόγες σταφυλιού
3 κ.Σ σπόροι ροδιού
2 κ.Σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (20 γρ. περίπου)
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βγάλτε τα εντόσθια και το κεφάλι από το σκουμπρί, πετάξτε τα και βράστε το ψάρι για 5 λεπτά. Στραγγίστε το και αφήστε το να κρυώσει. Στη συνέχεια πετάξτε την πέτσα, τα κόκκαλα και τα σκουρόχρωμα μέρη του.
Μαρινάρετε τα φιλέτα του ψαριού για 2-3 ώρες μέσα στο φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.
Πλύντε τα σταφύλια. Τη στιγμή που ετοιμάζετε τη σαλάτα κόψτε τα στα δύο και σκορπίστε το ψάρι σε μικρά κομμάτια που θα κόψετε με τα χέρια σας. Γαρνίρετε με το ρόδι και το λάδι και προσθέστε όσο αλατοπίπερο θέλετε. Προσθέστε το φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και ανακατέψτε ελαφρώς.
Μοιράστε τη σαλάτα σε πιάτα και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανδρέας Χ.Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης, BSc (UK)
No comments:
Post a Comment