Tuesday, 4 December 2018

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ!


ΥΛΙΚΑ (φτιάχνει 24):
  1. 30γρ ξηρά κράνμπερις, χοντροκομμένα
  2. 30γρ αμύγδαλα, κομμένα
  3. 2 κ.Σ πιστάτσιος, χοντροκομμένα
  4. 2 κ.Σ τσιπς καρύδας, χοντροκομμένα
  5. 80γρ μαύρη σοκολάτα (70% κακάο)
  6. 80γρ άσπρη σοκολάτα

  • Επίσης θα χρειαστείτε…
  • 2x12 θήκες για παγάκια σε σχήμα αστεριών ή καλούπια σοκολάτα (σιλικόνης δουλεύουν καλύτερα)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αναμίξτε τα κρανμπερις, αμύγδαλα, πιστάτσιος και τσιπς καρύδας σ΄ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύοντας καλά.
Τοποθετήστε τη μαύρη και άσπρη σοκολάτα (χωρίς να τις σπάσετε) σε ξεχωριστές μεσαίες τσαντούλες τροφίμων που σφραγίζουν. Βάλτε τις τσαντούλες σ’ ένα μπολ με ζεστό νερό (όχι πολύ ζεστό – να αντέχει το δάκτυλό σας μέσα), και βεβαιωθέιτε ότι το η σφράγιση της τσάντας είναι πάνω από τη γραμμή του νερού. Αφήστε το να λιώσει για μερικά λεπτά. Κόψτε τη μια γωνιά από κάθε τσάντα.
Χρησιμοποιώντας τις σαν κορνε, βάλτε περίπου ¼ κ.γ από τη κάθε λιωμένη σοκολάτα σε κάθε μια θήκη αστεριού. Μετά γεμίστε τη κάθε μια με το μίγμα φρούτων και καρπών. Κτυπήστε ελαφρά τις γεμισμένες θήκες στο πάγκο για να ‘ισορροπήσετε’ το μίγμα.
Ακολούθως, βάλτε με τον ίδιο τρόπο κι άλλη σοκολάτα (άσπρη & μαύρη) από πάνω σε κάθε αστέρι. Κτυπήστε τις στο πάγκο πάλι για να ‘ισορροπήσετε’ τη σοκολάτα.
Κρατήστε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά μέχρι να σφίξουν, και μετά βγάλτε τα σοκολατάκια από τις θήκες/καλούπια.

Κρατήστε στο ψυγείο για μέχρι και 2 βδομάδες.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ τις σαν δώρο, τοποθετώντας τα σ’ ένα κουτάκι για δώρο με μια ετικέττα ‘διατηρήστε στο ψυγείο μέχρι..!’

  • ΧΑΜΗΛΟ ΣΕ ΘΕΡΜΙΔΕΣ
  • ΧΑΜΗΛΟ ΣΕ ΑΛΑΤΙ
  • ΥΨΗΛΟ ΣΕ ΙΝΕΣ

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΣΤΕΡΙ
61kcal                           0.8gr  ίνες
4.1gr λίπος                   1.2gr πρωτεΐνη
2.1gr κορεσμένα          0 gr αλάτι
4.3gr υδατάνθρακες    13mg ασβέστιο
3.7gr ζάχαρη                0.1mg σίδηρο







Ανδρέας Χ. Σάββα,

Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης (BSc, UK)

No comments:

Post a Comment