Friday 28 June 2019

ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ


Καλημέρα σας ! Εν συνεχή της συνταγής της εβδομάδας το σημερινό μας άρθρο είναι αφιερωμένο σε δύο υπερτροφές τον ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ και το ΣΠΑΝΑΚΙ. Πολλαπλά τα οφέλη στην υγεία εντάξτε τα στην διατροφή σας!

Ο ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ περιέχει Ω-3 λιπαρά, φυτικές ίνες, μέταλλα, βιταμίνες και λιγνάνες. Οι λιγνάνες είναι φυσικά αντιοξειδωτικά που λειτουργούν και σαν φυτοοιστρογόνα, τα οποία μπλοκάρουν τη λειτουργία ενζύμων που εμπλέκονται στο σχηματισμό των καρκινικών όγκων. Τα Ω-3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν σημαντικά στην υγεία της καρδίας και βοηθούν στην απώλεια βάρους, καθώς αυξάνουν τον κορεσμό! Οι φυτικές ίνες είναι διαλύτης και αδιάλυτης μορφής και βοηθούν στην μείωση της χοληστερόλης και των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα, καθώς και στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου. Ο λιναρόσπορος διατηρεί την πίεση σε υγιή επίπεδα και έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Ένα κουταλάκι περιέχει 8ν γραμμάρια φυτικές ίνες.


ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β, C, σε φυτικές ίνες, σε σίδηρο, μαγγάνιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ. Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, οξυγονώνει τον οργανισμό και συντελεί στην ομαλή λειτουργία του εντέρου. Έχει αυξημένο ποσοστό αντιοξειδωτικών, φλαβονοειδών και πολυφαινόλων που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
Για περισσότερα άρθρα ακολουθείστε το link μας :
http://nutritionandhealthbyandreassavva.blogspot.com/

ΑΝΔΡΕΑΣ Χ. ΣΑΒΒΑ Ειδικός Εκγύμνασης ( BSc) UK
Reference: Διατρο ΣΕΦ βιβλίο (Νόστιμη και Υγεινή κουζίνα)

Wednesday 26 June 2019

ΑΥΓΑ ΠΟΣΕ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΦΑΒΑ!!!

Καλημέρα σε όλους! Σήμερα όπως και κάθε εβδομάδα σας έχουμε έτοιμη την συνταγή της εβδομάδας! Ιδανική για ένα αλλιώτικο πρόγευμα ή και brunch! 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:
4 ΦΡΕΣΚΑ ΑΥΓΑ
½ Κ.Σ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
250 ΓΡ ΣΠΑΝΑΚΙ
1 Κ.Σ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ
½ Κ.Σ ΞΥΔΙ
¼ Κ.ΤΣ ΑΛΑΤΙ
44 Κ.Σ ΦΑΒΑ
4 ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ
1 ΠΡΕΖΑ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
1 Κ.ΤΣ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
1 ΠΡΕΖΑ ΦΡΕΣΚΟ ΑΛΕΣΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ


ΜΕΘΟΔΟΣ: 
Ετοιμάζετε τις 4 φέτες ψωμί κάνοντας τοστ. Ετοιμάζετε την φάβα και την διατηρείτε ζεστή. Μαραίνετε ταυτόχρονα το τρυφερό σας σπανάκι σε πολύ λίγο νερό και του βάζετε λίγο μοσχοκάρυδο, το λιναρόσπορο και το πιπέρι. Σε κατσαρόλα βάζετε νερό, λίγο ξύδι και αλάτι για να ψήσετε τα αυγά τα ποσέ. Σπάζετε στο νερό προσεκτικά ένα ένα τα αυγά. Προτιμήστε ανά δύο την φορά. Αφού ασπρίσουν και πάρουν ένα όμορφο σχήμα τότε το αφαιρείτε προσεχτικά. Έτοιμα να τοποθετηθούν στα πιάτα !
ΣΕΦ: Τα αυγά για να έχουν ωραία εμφάνιση μετά το ψήσιμο πρέπει να είναι φρέσκα! Για το ψήσιμο ποσέ θα πρέπει το νερό να μην κοχλάζει σε ψηλές θερμοκρασίες αλλά σε 90 βαθμούς κελσίου.
Θερμίδες ανα μερίδα: 259.5 kcal

ΑΝΔΡΕΑΣ Χ. ΣΑΒΒΑ Ειδικός Εκγύμνασης (BSc) UK
Reference: Διατρο ΣΕΦ βιβλίο ( Νόστιμη και Υγιεινή κουζίνα)

Friday 21 June 2019

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΣ ΚΙΝΟΑ!!


Μια καινούρια σουπερτροφή που ακούει στο όνομα κινόα. Πολλές οι θρεπτικές ιδιότητες της, τα διατροφικά οφέλη της και πολλαπλοί οι τρόποι κατανάλωσης και ένταξής της στη διατροφή. Πάμε να δούμε 10 λόγους για να τρώμε κινόα.

1.Είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως, συνεπώς ο άθικτος σπόρος της προσφέρει ένα προϊόν με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού καθώς επίσης καθυστερούν τη διοχέτευση της γλυκόζης στο αίμα.
2.Χαρακτηρίζεται ως ένα δημητριακό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Σε αντίθεση με άλλα δημητριακά η αναλογία πρωτεΐνης και υδατάνθρακα είναι αυξημένη, γεγονός που κατηγοριοποιεί την κινόα ως μια φυτική τροφή που προσδίδει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη. Δηλαδή, η πρωτεΐνη της κινόας μπορεί να συγκριθεί με την πρωτεΐνη που παίρνουμε από το κρέας, το αυγό, το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
3.Δεν περιέχει καθόλου γλουτένη και αυτό την καθιστά κατάλληλη τροφή για άτομα που υποφέρουν με κοιλιοκάκη, άτομα δηλαδή που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.
4.Παράλληλα περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις σιδήρου, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο.
5.Επίσης χαρακτηρίζεται ως μια καλή πηγή ασβεστίου, συνεπώς άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη ή και χορτοφάγοι μπορούν να επωφεληθούν από το ασβέστιο που προέρχεται από την κινόα και να μειώσουν την πιθανότητα εμφάνισης οστεοπόρωσης
6.Περιέχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Οι κυριότερες αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται στην κινόα είναι η βιταμίνη C και η βιταμίνη Ε
7.Περιέχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Χαρακτηρίζεται ως πηγή ω-3 λιπαρών οξέων.
8.Έρευνες έχουν δείξει την προστατευτική της δράση αναφορικά με χρόνιες νόσους όπως καρδιαγγειακά, διαβήτη τύπου ΙΙ, υπέρταση, παχυσαρκία και καρκίνο του εντέρου. Επομένως η κατανάλωση της κινόας σε εβδομαδιαία βάση είναι ωφέλιμη για τον ανθρώπινο οργανισμό.
9.Επίσης δεν περιέχει καθόλου χοληστερόλη, γεγονός ενθαρρυντικό για άτομα με καρδιαγγειακές παθήσεις και υψηλά επίπεδα ολικής και κακής χοληστερόλης.
10.Μπορεί να μαγειρευτεί πολύ εύκολα, όπως το πλιγούρι, και θα το δείτε να χρησιμοποιείται σε σαλάτες αλλά και σε γεύματα με συνοδευτικά κρέατος, ψαριού, λαχανικών φούρνου ή και ωμών λαχανικών. Σε διάφορα εστιατόρια προωθείτε ως υπερτροφή και κατατάσσεται στα υγιεινά πιάτα με υψηλή θρεπτική αξία.



ΑΝΔΡΕΑΣ Χ. ΣΑΒΒΑ Ειδικος Εκγύμνασης (BSC) UK
Reference: medNurition and book (Μαγειρεύουμε υγιεινά, ζήσε καλύτερα)

Wednesday 19 June 2019

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ



  • ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κούπα κινόα, πλυμένη
  • 1 ½ κούπα νερό
  • 1 κούπα ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα αγγούρια, ψιλοκομμένα
  • ¼ κούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ¼ κούπας ελιές Καλαμάτας
  • ¼ κούπας φέτα, θρυμματισμένη
  • 425 γρ ρεβίθια, πλυμένα και στραγγισμένα
  • 3 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού ή ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
  • Αλάτι για γαρνίρισμα
  • Πιπέρι για γαρνίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε μια κατσαρόλα τοποθετήστε το νερό και την κινόα και φέρτε το μείγμα σε βράση.
Μειώστε τη φωτιά σε μεσαία-χαμηλή και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει καλυμμένο με ένα καπάκι για περίπου 15 λεπτά, μέχρι η κινόα να απορροφήσει όλο το νερό.
Αφήστε το μείγμα να κάτσει για 5 λεπτά πριν το αφήσετε στην άκρη να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά. Σε μια λεκάνη ανακατέψτε καλά το χυμό λεμόνι, το λάδι, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε μία δεύτερη λεκάνη ανακατέψτε την κινόα, τις ντομάτες, τα αγγούρια, το κρεμμύδι, τις ελιές, τη φέτα και τα ρεβίθια.
Ανακατέψτε τα δυο μείγματα καλά σε μια λεκάνη και σερβίρετε.
Reference:dimitrisskarmutsos.gr

ΑΝΔΡΕΑΣ Χ. ΣΑΒΒΑ 
Διατροφολόγος Ειδικός Εκγύνασης (BSc) UK

Friday 14 June 2019

Βάζουμε το περπάτημα στη ζωή μας!!


Καλημέρα σε όλους!! Κλείνουμε την εβδομάδα μας με ένα άρθρο ενδιαφέρον και εξίσου σημαντικό για τον ανθρώπινο οργανισμό!

Είναι πολύ εύκολο να εντάξουμε το περπάτημα στην καθημερινότητά μας:
- Βγάλτε τον τετράποδο φίλο σας για βόλτα.
- Μην παρκάρετε κοντά στην εργασία σας
- Κατεβείτε μια στάση πριν τον προορισμό σας.
- Μην στέλνετε mail στον συνάδελφο σας πηγαίνετε στο γραφείο του.
Οφέλη:
– Βελτιώνει το αναπνευστικό σύστημα.
– Βελτιώνει την ικανότητα σκέψης και κρίσης.
– Επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ.
– Περιορίζει κατά 50% τον πόνο της αρθρίτιδας.
– Τονώνει την ενεργητικότητα, καταπολεμά την κόπωση.
– Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου γενικά, αλλά και διάφορες επιμέρους μορφές, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου και ο καρκίνος του μαστού.
Καλό τριήμερο σε όλους και μην ξεχνάτε να περπατάτε!!!

Ανδρέας Χ. Σάββα Ειδικός Εκγύμνασης (Bbc) UK

Wednesday 12 June 2019

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΑ



Τα υλικά για 2 άτομα:

4 μικρά μπουτάκια κοτόπουλο χωρίς την πέτσα
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
2 καρότα περασμένα στον τρίφτη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι
πιπέρι
150 ml λευκό κρασί ( από αυτό που θα συνοδεύσουμε το πιάτο μας)
2 κόκκους μαστίχα
Για το κους – κους :
150γρ. κους-κους
250ml νερό
2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 κουταλιά βούτυρο
1 κόκκος μαστίχα
Αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία : 
Πλένουμε τα μπουτάκια τα στεγνώνουμε και αλατοπιπερώνουμε.
 Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μπουτάκια καλά κι από τις δυο πλευρές προσθέτουμε τα κρεμμύδια τα καρότα το σκόρδο και τη δάφνη συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε λίγο ακόμη στο μάτι.
Μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ όλα τα υλικά και προσθέτουμε νερό, αν χρειάζεται, ίσα να σκεπαστούν όλα τα υλικά.
Τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κι αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε το πυρέξ και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν λίγο, περίπου άλλα 15 λεπτά.
Στο διάστημα αυτό φτιάχνουμε το κους-κους.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό και διαλύουμε τη μαστίχα. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές ανακατεύοντας για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κους-κους ανακατεύουμε νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς μας περίπου στο μισό.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε ανακατεύοντας που και που μέχρι να βράσει το κους-κους. Προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπάζοντας με μια καθαρή πετσέτα.
Μεταφέρουμε τα μπουτάκια στα πιάτα και σε τηγάνι δένουμε τη σάλτσα που έχει στο πυρέξ αρωματίζοντας με τη μαστίχα.
Σερβίρουμε το κους-κους δίπλα στα μπουτάκια συνοδεύοντας με άγρια ρόκα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

ΑΝΡΕΑΣ Χ. ΣΑΒΒΑ 
Διατροφολόγος Ειδικός Εγκύμνασης (BSc) UK
Rference: ' Συνταγές της Ασπρούλλας'

Friday 7 June 2019

ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ!




Στην μέση του καλοκαιριού και την υπερβολική αύξηση της θερμότητας, το καρπούζι αποτελεί την απόλυτη λύση δροσιάς με την πλούσια γεύση, ελκυστική εμφάνιση και υπέροχο άρωμα. Είτε μόνο του, είτε συνοδευτικό μ’ ένα λευκό τυρί, που στην Κύπρο μας,αγαπημένος συνδυασμός είναι το χαλούμι, αποτελεί ένα χορταστικό σνακ και ένα ελαφρύ βραδινό. Αγαπημένο φρούτο των παιδιών, της οικογένειας και της παρέας, το κάνει το πιο επιθυμητό  φρούτο προς κατανάλωση σε όλες τις στιγμές του καλοκαιριού. Είτε στο σπίτι, είτε στην παραλία!
Είναι ιδιαιτέρως γλυκό, έχει δροσιστική γεύση, υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, αλλά και πλήθος βιταμινών και συνάμα προσφέρει λιγοστές θερμίδες.
Πιο συγκεκριμένα, το καρπούζι αποδίδει μόνο 30 θερμίδες ανά 100 γρ., 7,6 γρ. υδατάνθρακες, 94 γρ. νερό, ενώ παράλληλα περιέχει αρκετές φυτικές ίνες. Δε θα πρέπει να ξεγελάει η ελαφριά του γεύση αφού έχει αρκετή φυσική ζάχαρη και έτσι η υπερκατανάλωσή του μπορεί να είναι επιβαρυντική για το βάρος μας.
Η χημική του ανάλυση έχει δείξει ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, όπως Βιταμίνη Α, η οποία είναι σημαντική για καλύτερη όραση και αποτελεσματικότερη άμυνα σε μολύνσεις καθώς ενδυναμώνει τα λεμφοκύτταρα του οργανισμού. Περιέχει επίσης Βιταμίνη B6, που συμβάλλει στην σύνθεση των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου καθώς συντελεί στην καλύτερη πνευματική και ψυχολογική υγεία. Η Βιταμίνη C περιέχεται σε υψηλά ποσοστά, στο καρπούζι, βοηθώντας και αυτή με τη σειρά της το αμυντικό σύστημα του οργανισμού ενάντια στις μολύνσεις, προστατεύοντας παράλληλα από το οξειδωτικό στρες και τα προϊόντα του μεταβολισμού που επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης.
Επιπρόσθετα, είναι μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών οι οποίες βοηθούν την κινητικότητα του εντέρου, δρουν εναντίον της δυσκοιλιότητας, ενώ συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, κυρίως του ορθού. Ακόμη, το καρπούζι δεν έχει καθόλου χοληστερόλη.
Περιέχει, ακόμη, μια ισχυρή ποσότητα καλίου, ένα φυσικό διουρητικό που βοηθά στην ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης. Τα καρπούζια, είναι πλούσια σε λυκοπένιο, που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας. Το λυκοπένιο είναι μια ουσία που  θεωρείται ότι έχει αντικαρκινική δράση και έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τους ερευνητές τα τελευταία έτη.
Το καρπούζι, καλό θα είναι να τρώγεται ώριμο, διαφορετικά παρέχει ελάχιστα από τα παραπάνω διατροφικά στοιχεία.

 

Προτεινόμενος τρόπος κατανάλωσης:

·         Κατανάλωση σε φέτες ή φρουτοσαλάτες, ωμό.
·         Χτυπώντας το στο μίξερ φτιάχνοντας έτσι μια γρανίτα.
·         Εξαίσιος συνδυασμός με το καρπούζι είναι το χαλούμι αλλά κάποιοι το δοκιμάζουν και με ελιές αλλά και με φέτα.




Μια μικρή συνταγή:

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ: Κόψτε φέτες καρπούζι, ακτινίδιο και μαλακό κατσικίσιο τυρί σε κύβους, σερβίρετε σε μια στρώση ρόκα ή κάρδαμο, ραντίστε με ξίδι βαλσάμικο και πασπαλίστε με κόκκους σησαμιού.



Ισοδύναμα φρούτων: 1 ¼ φλιτζανιού = 228 gr.

Ανδρεας Χ. Σάββα 
Διατροφολόγος Ειδικός Εκγύμνασης ( BSc UK )

Wednesday 5 June 2019

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ, ΕΛΑΦΡΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ WRAP ΧΑΜΗΛΟ ΣΕ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΠΑΡΑ!



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ:    
½ ΦΛ. ΝΕΡΟ
1/3 ΦΛ. ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ
1 ΦΛ. ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ
½ ΦΛ. ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ
¼ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
3 Κ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 κ. ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΣΚΟΡΔΟ
¼ κ. ΑΛΑΤΙ
¼ κ. ΠΙΠΕΡΙ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ
1 ΚΙΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΘΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΣΑ
1 ΜΕΤΡΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
1 ΦΛ. ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΑΓΓΟΥΡΙ
4 ΠΙΤΕΣ ΤΟΡΤΙΓΙΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
ΒΡΑΖΕΤΕ ΤΟ ΚΟΥΣΚΟΥΣ. ΣΚΕΠΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΤΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ. ΘΕΤΕΤΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ, ΤΟ ΔΥΟΣΜΟ,ΤΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΤΟ ΛΑΔΙ, ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ, ΤΟ 1/8 ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΠΟΛ. ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΜΠΟΛ Τα ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΕ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 1/8 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ. ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΝΑ ΠΛΕΥΡΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ ΣΤΟ ΚΟΥΣΚΟΥΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΟ WRAP.
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 479 KCAL

Reference: Healthy life magazine
ΑΝΔΡΕΑΣ Χ. ΣΑΒΒΑ ,
ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ, (BSc,UK)