Friday 28 June 2019

ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ


Καλημέρα σας ! Εν συνεχή της συνταγής της εβδομάδας το σημερινό μας άρθρο είναι αφιερωμένο σε δύο υπερτροφές τον ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ και το ΣΠΑΝΑΚΙ. Πολλαπλά τα οφέλη στην υγεία εντάξτε τα στην διατροφή σας!

Ο ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ περιέχει Ω-3 λιπαρά, φυτικές ίνες, μέταλλα, βιταμίνες και λιγνάνες. Οι λιγνάνες είναι φυσικά αντιοξειδωτικά που λειτουργούν και σαν φυτοοιστρογόνα, τα οποία μπλοκάρουν τη λειτουργία ενζύμων που εμπλέκονται στο σχηματισμό των καρκινικών όγκων. Τα Ω-3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν σημαντικά στην υγεία της καρδίας και βοηθούν στην απώλεια βάρους, καθώς αυξάνουν τον κορεσμό! Οι φυτικές ίνες είναι διαλύτης και αδιάλυτης μορφής και βοηθούν στην μείωση της χοληστερόλης και των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα, καθώς και στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου. Ο λιναρόσπορος διατηρεί την πίεση σε υγιή επίπεδα και έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Ένα κουταλάκι περιέχει 8ν γραμμάρια φυτικές ίνες.


ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β, C, σε φυτικές ίνες, σε σίδηρο, μαγγάνιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ. Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, οξυγονώνει τον οργανισμό και συντελεί στην ομαλή λειτουργία του εντέρου. Έχει αυξημένο ποσοστό αντιοξειδωτικών, φλαβονοειδών και πολυφαινόλων που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
Για περισσότερα άρθρα ακολουθείστε το link μας :
http://nutritionandhealthbyandreassavva.blogspot.com/

ΑΝΔΡΕΑΣ Χ. ΣΑΒΒΑ Ειδικός Εκγύμνασης ( BSc) UK
Reference: Διατρο ΣΕΦ βιβλίο (Νόστιμη και Υγεινή κουζίνα)

No comments:

Post a Comment