Wednesday 26 June 2019

ΑΥΓΑ ΠΟΣΕ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΦΑΒΑ!!!

Καλημέρα σε όλους! Σήμερα όπως και κάθε εβδομάδα σας έχουμε έτοιμη την συνταγή της εβδομάδας! Ιδανική για ένα αλλιώτικο πρόγευμα ή και brunch! 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:
4 ΦΡΕΣΚΑ ΑΥΓΑ
½ Κ.Σ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
250 ΓΡ ΣΠΑΝΑΚΙ
1 Κ.Σ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ
½ Κ.Σ ΞΥΔΙ
¼ Κ.ΤΣ ΑΛΑΤΙ
44 Κ.Σ ΦΑΒΑ
4 ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ
1 ΠΡΕΖΑ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
1 Κ.ΤΣ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
1 ΠΡΕΖΑ ΦΡΕΣΚΟ ΑΛΕΣΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ


ΜΕΘΟΔΟΣ: 
Ετοιμάζετε τις 4 φέτες ψωμί κάνοντας τοστ. Ετοιμάζετε την φάβα και την διατηρείτε ζεστή. Μαραίνετε ταυτόχρονα το τρυφερό σας σπανάκι σε πολύ λίγο νερό και του βάζετε λίγο μοσχοκάρυδο, το λιναρόσπορο και το πιπέρι. Σε κατσαρόλα βάζετε νερό, λίγο ξύδι και αλάτι για να ψήσετε τα αυγά τα ποσέ. Σπάζετε στο νερό προσεκτικά ένα ένα τα αυγά. Προτιμήστε ανά δύο την φορά. Αφού ασπρίσουν και πάρουν ένα όμορφο σχήμα τότε το αφαιρείτε προσεχτικά. Έτοιμα να τοποθετηθούν στα πιάτα !
ΣΕΦ: Τα αυγά για να έχουν ωραία εμφάνιση μετά το ψήσιμο πρέπει να είναι φρέσκα! Για το ψήσιμο ποσέ θα πρέπει το νερό να μην κοχλάζει σε ψηλές θερμοκρασίες αλλά σε 90 βαθμούς κελσίου.
Θερμίδες ανα μερίδα: 259.5 kcal

ΑΝΔΡΕΑΣ Χ. ΣΑΒΒΑ Ειδικός Εκγύμνασης (BSc) UK
Reference: Διατρο ΣΕΦ βιβλίο ( Νόστιμη και Υγιεινή κουζίνα)

No comments:

Post a Comment