Tuesday 26 November 2019

Σούπα κουνουπίδι και σπάνακι!

Υλικά (για 4-6 μερίδες):
Για τη σούπα
30 γρ. νηστίσιμο βούτυρο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λίτρο νερό
1 κουταλάκι ζωμός λαχανικών σε σκόνη
½ δέσμη φύλλα σπανακιού
3 κουταλιές πινόλια καβουρδισμένα
Αλάτι, πιπέρι
Για το κουνουπίδι
1 κουνουπίδι κομμένο σε κομμάτια (μόνο οι ανθοί)
30 γρ. νηστίσιμο βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
2. Ρίχνουμε τους ανθούς κουνουπιδιού σε ένα μπολ μαζί με αλάτι, πιπέρι και το Flora και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου στρωμένη με λαδόχαρτο και βάζουμε στον φούρνο για 25 λεπτά.
3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα 30 γρ. Flora. Ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και μαγειρεύουμε μαζί για ακόμα 3 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό και τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 2 λεπτά.
4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Τα τελευταία 3 λεπτά μαγειρέματος προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.
5. Περνάμε τη σούπα μας σε δόσεις σε ένα μπλέντερ για να γίνει βελουτέ.
6. Ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε. Σερβίρουμε πολύ ζεστή με τρυφερά φύλλα σπανάκι και τα πινόλια.

Reference: athenarecipes.com

Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
Με ειδικότητα στην διατροφή και άσκηση (BSc) UK

No comments:

Post a Comment