Wednesday, 6 November 2019

ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡH




Υλικά:

15 κουταλιές της σούπας βρώμη
6 κουταλιές της σούπας νιφάδες δημητριακών ολικής άλεσης
8 αποξηραμένα φρούτα (βερίκοκα,δαμάσκηνα, ,κλπ)
2 κουταλιές της σούπας κράνμπερις αποξηραμένα
4 κουταλιές της σούπας (ηλιόσπορους/αμύγδαλα/φουντούκια κατά προτίμηση καβουρδισμένα)
1 κουταλιά της σούπας ινδοκάρυδο
4 κουταλιές της σούπας μέλι
20 γραμ. σοκολάτα υγείας κουβερτούρα λιωμένη (75% κακάο)

Εκτέλεση:

Κόψτε όλα τα αποξηραμένα φρούτα και τα κράνμπερις σε μικρά κομμάτια. Σπάστε σε ένα γουδί τους ξηρούς καρπούς (σε μικρά κομμάτια χωρίς να γίνουν σκόνη) και ξεχωριστά σε ένα μπολ , θρυμματίστε ελαφρά τις νιφάδες δημητριακών.
Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά σε μια κατσαρόλα τους ξηρούς καρπούς, στην συνέχεια ρίξτε τα αποξηραμένα φρούτα και την βρώμη, προσθέστε έπειτα και το ινδοκάρυδο ανακατεύοντας έως να καβουρδιστούν ελαφρά.
Ρίξτε το μέλι, ανακατέψτε μέχρι να μελώσουν ελαφρά και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Αποσύρετε από την φωτιά και όσο είναι ακόμη ζεστή η κατσαρόλα προσθέστε και τα κομματάκια σοκολάτας, ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και τέλος ρίξτε και τα σπασμένα δημητριακά δουλέψτε το μείγμα με τα χέρια σας, και πριν κρυώσει δώστε μακρόστενο σχήμα είτε βάλτε το μέσα σε καλούπι/θηκούλες σιλικόνης( που στην βάση αυτών μπορείτε να διακοσμήσετε με επιπλέον υλικά) και πιέστε καλά.

Βάλτε τις μπάρες δημητριακών στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά να δέσουν.



No comments:

Post a Comment