Wednesday 5 February 2020

Στην υπεραγορα ψωνίστε έξυπνα και υγεινά…!!




Η υπεραγορά για μερικούς είναι χώρος καθημερινής επίσκεψης και για άλλους είναι ζήτημα εβδομαδιαίας ανάγκης.  Το ερώτημα είναι αν ξέρουμε να ψωνίζουμε σωστά ή αν γεμίζουμε το καλάθι μας ασυναίσθητα. ?

Ψωνίζετε σωστά στην υπεραγορά με βάση την Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής

Πριν φύγουμε από το σπίτι καταγράφουμε τι μας λείπει!

  1. Δημιουργία μενού της εβδομάδας
  2. Ελέγχουμε τα ντουλάπια και το ψυγείο μας
  3. Καταγραφή των απαρίτητων προιόντων σε κατηγορίες ανάλογα με το είδος τους και τον χώρο που βρίσκονται στην υπεραγορά. Όλα τα καθαριστικά μαζί, όλα τα παγωμένα μαζί, όλα τα φρούτα μαζί, όλα τα λαχανικά μαζί!!!
  4. Καλό θα είναι να έχουμε αναρτημένη στο ψυγείο μια λίστα με όλα τα προιόντα που έχουν τελειώσει ή κοντεύουν να τελειώσουν.

Συμβουλή της ημέρας
Να μην ψωνίζεται ποτέ με άδειο στομάχι, γιατί καταλήγεται να αγοράζεται όλα τα ελκυστικά προιόντα, τα οποία είναι άχρηστα και ίσως είναι και παχυντικά! Έτσι δεν αγοράζουμε τίποτα άλλο εκτός από αυτά τα οποία έχουμε καταγράψει.

Μπείτε στη διαδικασία να διαβάζετε την ημερομηνία λήξης και τις ετικέτες τροφίμων που αγοράζετε, και δεν αναφερόμαστε μόνο στις θερμίδες κάθε αναλώσιμου προιόντος. 


Σημαντικός κανόνας
Οι πιο απλές συσκευασίες περιέχουν και τα πιο υγειηνά τρόφιμα.  Σκεφτείτε, τα όσπρια που βρίσκονται πάντα σε ένα απλό σακουλάκι.  Ενώ, οι σοκολάτες, τα μπισκότα, οι καραμέλες κ.τ.λ βρίσκονται σε πιο φανταχτερές και εντυπωσιακές συσκευασίες. Η τοποθεσία των τροφίμων στα ράφια δεν είναι τυχαία!!!

Τι πρέπει να αποφεύγουμε από την υπεραγορά???
  • Τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως αλλαντικά ( σαλάμι, μπέικον, λουκάνικα)
γιατί έχουν ψηλή περιεκτικότητα λίπους, το οποίο θα φράξει τις αρτηρίες μας και θα μας προκαλέσει καρδιακά προβλήματα.
  • Τις κονσέρβες, γιατί ως συνήθως περιέχουν μεγάλη ποσότητα αλατιού.

Η υγεία μας πρέπει να έχει προτεραιότητα πάνω από τις γευστικές μας προτιμήσεις.




No comments:

Post a Comment