Συστατικά
Για τα ζυμαρικά
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 3 αβγά, μεσαία
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 2 κ.σ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- σιμιγδάλι, για τη ζύμη και το ταψί
Για τη γέμιση
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 σκ. σκόρδο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/4 ματσάκι δυόσμο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- ξύσμα, από 1 λεμόνι
- 250 γρ. φέτα
- 500 γρ. ζωμό λαχανικών
Για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- φέτα
- ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα ζυμαρικά
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τα αβγά, το θυμάρι το νερό, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
- Μόλις αρχίσει να δένει η ζύμη τότε συνεχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
- Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
Για τη γέμιση
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε το σπανάκι σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα φρέσκα κρεμμύδια χοντροκομμένα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος από το σπανάκι.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με σιμιγδάλι και βάζουμε τη ζύμη.
- Με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη 40x50 εκ.
- Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης τη γέμιση και προσθέτουμε τον δυόσμο και το θυμάρι ψιλοκομμένα, το ξύσμα από το λεμόνι και τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας.
- Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε 12 κομμάτια.
- Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ταψί που έχουμε αλείψει ελαιόλαδο και σιμιγδάλι.
- Πιέζουμε απαλά τα ρολάκια με τα χέρια μας. Προσθέτουμε τον ζωμό και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι, φέτα και ρίγανη.
REFERENCE: AKIS PETRETZIKIS
ANDREAS X. SAVVA ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ
No comments:
Post a Comment