Tuesday, 3 March 2020

Light ζυμαρικά στον φούρνο με σπανάκι και φέτα !!

Συστατικά

Για τα ζυμαρικά
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 3 αβγά, μεσαία
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • σιμιγδάλι, για τη ζύμη και το ταψί
Για τη γέμιση
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 ματσάκι δυόσμο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • ξύσμα, από 1 λεμόνι
  • 250 γρ. φέτα
  • 500 γρ. ζωμό λαχανικών
Για το σερβίρισμα
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • φέτα
  • ρίγανη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα ζυμαρικά
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τα αβγά, το θυμάρι το νερό, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  • Μόλις αρχίσει να δένει η ζύμη τότε συνεχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
Για τη γέμιση
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το σπανάκι σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα φρέσκα κρεμμύδια χοντροκομμένα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος από το σπανάκι.
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη σύνθεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με σιμιγδάλι και βάζουμε τη ζύμη.
  • Με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη 40x50 εκ.
  • Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης τη γέμιση και προσθέτουμε τον δυόσμο και το θυμάρι ψιλοκομμένα, το ξύσμα από το λεμόνι και τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας.
  • Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε 12 κομμάτια.
  • Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ταψί που έχουμε αλείψει ελαιόλαδο και σιμιγδάλι.
  • Πιέζουμε απαλά τα ρολάκια με τα χέρια μας. Προσθέτουμε τον ζωμό και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι, φέτα και ρίγανη.

REFERENCE: AKIS PETRETZIKIS
ANDREAS X. SAVVA  ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ

No comments:

Post a Comment