1 ½ φλ νιφάδες
βρώμης
½ φλ καστανή
ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
1 κ.γλ αλάτι
2 κ.γλ μπέικιν –
πάουτερ
1 αυγό ή 2
ασπράδια αυγού
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 ¾ φλ. γάλα
χαμηλό σε λιπαρά
1 φλ αλεύρι (1/2
ολικής αλέσεως και ½ αλεύρι για όλες τις χρήσεις )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1.
ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΟΥΜΕ
ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 205 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
2.
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ
ΜΙΚΡΕΣ ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΚ Η ΤΑΨΙ ΜΕ ΘΗΚΕΣ.
3.
ΣΕ
ΜΕΤΡΙΟ ΜΠΟΛ ΑΝΑΜΕΙΞΕΤΕ ΤΗ ΒΡΩΜΗ , ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ , ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ , ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ
ΜΠΕΙΚΙΝ – ΠΑΟΥΤΕΡ. ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΚΑΛΑ.
4.
ΚΤΥΠΗΣΤΕ
ΤΟ ΑΥΓΟ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΙΞΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ.
5.
ΣΙΓΑ
ΣΙΓΑ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕΧΡΙ Η ΖΥΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΗ.
6.
ΓΕΜΙΣΤΕ
ΤΙΣ ΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 2/3.
7.
ΨΗΣΤΕ
ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΛΕΠΤΑ Η ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΧΡΥΣΑΦΙ ΧΡΩΜΑ.
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ (28g)
ΕΝΕΡΓΕΙΑ (KJ)
|
544
|
ΕΝΕΡΓΕΙΑ (Kcal)
|
130
|
ΛΙΠΑΡΑ ((g)
|
4
|
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (g)
|
20
|
ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ (g)
|
5
|
No comments:
Post a Comment