Wednesday 6 May 2020

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΖΕΛΕ ΜΑΓΚ




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 ΑΤΟΜΑ

·         300 γρ. γιαούρτι 0% λιπαρά
·         1 φλ/νι γάλα άπαχο
·         3 Κ.Σ στέβια Conceptline Pastry
·         2 φακελάκια ζελατίνη
·         ½ φλ/νι νερό
·         ¼ Κ.ΤΣ μαστίχα αλεσμένη
·         1 Κ.ΤΣ essence βανίλιας
·         1 ώριμο μάγκο



ΜΕΘΟΔΟΣ

·      -   Φουσκώνετε 1 φακελάκι ζελατίνης σε ½ φλιτζάνι νερό για 10 λεπτά
·    -     Βράζετε το γάλα και λίγο πριν πάρει βράση, βάζετε μέσα τη ζελατίνη τη μαστίχα και τη στέβια.
·      -   Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν τελείως.
·      -   Σε ένα μπολ ανακατεύετε με σύρμα το γιαούρτι , και την βανίλια και προσθέστε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύοντας συνεχώς
·      -   Μοιράζετε το μείγμα σε 4 ποτήρια, τα οποία τοποθετείτε στο ψυγείο , για να σφίξουν (περίπου 2-3 ώρες )
·  -       Σε ένα μπλέντερ λιώνετε το μάγκο
·     -    Σε δοχείο ανακατεύετε 1 φακελάκι ζελατίνης με 4 κουταλιές νερό
·     -    Το βάζετε σε Μπέν – μαρί με ζεστό νερό για μα λιώσει η ζελατίνη.
·      -   Προσθέστε τη ζελατίνη στον πουρέ μάγκου και ανακατεύετε καλά. Μοιράζετε το μάγκο πάνω από την πανακότα και τα βάζετε πίσω στο ψυγείο
·    -     Σε 1 ώρα το γλυκό σας θα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.







Reference: DiatroSef book

No comments:

Post a Comment