ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10
ΑΤΟΜΑ
·
300 γρ.
γιαούρτι 0% λιπαρά
·
1 φλ/νι
γάλα άπαχο
·
3 Κ.Σ
στέβια Conceptline
Pastry
·
2
φακελάκια ζελατίνη
·
½ φλ/νι
νερό
·
¼ Κ.ΤΣ
μαστίχα αλεσμένη
·
1 Κ.ΤΣ
essence βανίλιας
·
1
ώριμο μάγκο
ΜΕΘΟΔΟΣ
· - Φουσκώνετε
1 φακελάκι ζελατίνης σε ½ φλιτζάνι νερό για 10 λεπτά
· - Βράζετε
το γάλα και λίγο πριν πάρει βράση, βάζετε μέσα τη ζελατίνη τη μαστίχα και τη
στέβια.
· - Ανακατεύετε
μέχρι να διαλυθούν τελείως.
· - Σε ένα
μπολ ανακατεύετε με σύρμα το γιαούρτι , και την βανίλια και προσθέστε λίγο λίγο
το γάλα και ανακατεύοντας συνεχώς
· - Μοιράζετε
το μείγμα σε 4 ποτήρια, τα οποία τοποθετείτε στο ψυγείο , για να σφίξουν
(περίπου 2-3 ώρες )
· - Σε ένα
μπλέντερ λιώνετε το μάγκο
· - Σε δοχείο
ανακατεύετε 1 φακελάκι ζελατίνης με 4 κουταλιές νερό
· - Το βάζετε
σε Μπέν – μαρί με ζεστό νερό για μα λιώσει η ζελατίνη.
· - Προσθέστε
τη ζελατίνη στον πουρέ μάγκου και ανακατεύετε καλά. Μοιράζετε το μάγκο πάνω από
την πανακότα και τα βάζετε πίσω στο ψυγείο
· - Σε 1
ώρα το γλυκό σας θα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Reference: DiatroSef book
No comments:
Post a Comment