Υλικά Συνταγής
·
2 καρδιές μαρουλιού
·
1 σαλάτα
·
4 φέτες πεπόνι
·
150 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
·
4 φέτες προσούτο (κομμένες σε λωρίδες)
·
1 φλ. καρύδια
·
Προαιρετικά
·
1 φλ. ρόγες μαύρου σταφυλιού
·
ή σταφύλι φράουλα
·
Για τη σως
·
1 κ.σ. μουστάρδα
·
2 κ.σ γιαούρτι
·
χυμό από 2 λάιμ
·
1/3 φλ. ελαιόλαδο
·
αλάτι
Εκτέλεση
Για την
καλοκαιρινή σαλάτα με πεπόνι, προσούτο και παρμεζάνα, φτιάχνουμε πρώτα τη σως.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το γιαούρτι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε
με το σύρμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι και τέλος το χυμό του λάιμ.
Ελέγχουμε το αλάτι.
Χοντροκόβουμε
τα μαρούλια και τα φύλλα της σαλάτας.
Προσθέτουμε
το πεπόνι και τα καρύδια και αν είναι η εποχή τους και τα σταφύλια.
Πασπαλίζουμε
με την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τη
σαλάτα σε μία σαλατιέρα και την περιχύνουμε με τη σως. Ανακατεύουμε και
σερβίρουμε.
Reference: argirobarbarigou
ΑΝΔΡΕΑΣ Χ. ΣΑΒΒΑ
ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ
No comments:
Post a Comment