Wednesday, 24 June 2020

Σολομός σε ξυλάκια με δεντρολίβανο !


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
·         2 κ. γλ. φρέσκο δεντρολίβανο
·         2 κ. γλ. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
·         2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
·         1 κ. γλ. Φρέσκο ξύσμα λεμονιού
·         1 . γλ. Χυμό λεμονιού
·         ½ κ. γλ. Αλάτι
·         ¼ κ. γλ. Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
·         1 κιλό σολομό φιλέτο, κομμένο σε κύβους
·         1 φλ. ντοματίνια




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το γκριλ στους 170 βαθμούς Κέλσιου. Αναμιγνύετε το δεντρολίβανο, το λάδι, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μέτριο μπόλ. Προσθέστε το σολομό. Τοποθετείστε στα ξυλάκια το σολομό και τις ντομάτες εναλλάξ. Ψήνετε τα σουβλάκια σολομού προσεκτικά γυρίζοντας μια φορά για 4 εώς 6 λεπτά συνολικά. Σερβίρετε αμέσως.






ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ (2 ξυλάκια σολομού)
ΘΕΡΜΙΔΕΣ:172
ΛΙΠΟΣ:7ΓΡ.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ:53 ΜG
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ:4ΓΡ
ΠΡΩΤΕΙΝΗ:23ΓΡ
ΦΥΤΙΚΕΣ ΝΕΣ:1ΓΡ.



Reference : Ανδρεας Χ. Σάββα Διατροφολόγος 

No comments:

Post a Comment