Tuesday 1 March 2016

Σπιτικά τάκος!



• 12,6 ιντσών τορτίγιες καλαμποκιού
• ¾ κ. γλ. σκόνη τσίλι
• ¼ κ
Υλικά για 6 μερίδες :
• 12,6 ιντσών τορτίγιες καλαμποκιού
• ¾ κ. γλ. σκόνη τσίλι
• ¼ κ. γλ. Αλάτι
ΤACO KΡΕΑΣ:
• 480γρ. στήθος γαλοπούλας
• ½ φλ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 300γρ ντομάτες
• ½ κ. γλ. Κύμινο
• 1 κ. γλ. σκόνη τσίλι
• ½ κ. γλ. Ρίγανη

ΕΠΙΚΑΛΥΨΕΙΣ:
• 3 φλ. τεμαχισμένο μαρούλι
• ¾ φλ. τεμαχισμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά (τύπου cheddar)
• ¾ φλ. έτοιμη σάλτσα για τάκος
• ¼ φλ. ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
Εκτέλεση:
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
• Πασπαλίζετε τις τορτίγιες με λίγο τσίλι σε σκόνη και το αλάτι από τη μια πλευρά. Ψήνετε μέχρι να γίνουν τραγανές για 7-10 λεπτά.
Για προετοιμασία ΤACO KΡΕΑΣ:
• Τοποθετείτε το στήθος γαλοπούλας και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
• Προσθέστε τις ντομάτες, το κύμινο, το τσίλι και τη ρίγανη. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα περισσότερα από τα υγρά να εξατμιστούν για 3-6 λεπτά.
Για να συναρμολογήσετε τα tacos:
• Γεμίζετε κάθε τάκος με 3 κουταλιές της σούπας taco κρέας, ¼ φλιτζάνι μαρούλι, 1 κουταλιά της σούπας τυρί, ντομάτα και σάλτσα και 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι.
Θερμίδες ανα 2 τάκος(kcal):252

Λίπος : 5γρ,  Χοληστερόλη: 38mg,  Υδατάνθρακες :30 γρ, Πρωτεΐνη:24 γρ,  Φυτικές ίνες: 5 γρ, Νάτριο :576 mg, Κάλιο:254 mg. ΤACO KΡΕΑΣ:
• 480γρ. στήθος γαλοπούλας
• ½ φλ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 300γρ ντομάτες
• ½ κ. γλ. Κύμινο
• 1 κ. γλ. σκόνη τσίλι
• ½ κ. γλ. Ρίγανη

No comments:

Post a Comment