Υλικά για 6 μερίδες :
• 12,6 ιντσών
τορτίγιες καλαμποκιού
• ¾ κ. γλ. σκόνη
τσίλι
• ¼ κ. γλ. Αλάτι
ΤACO KΡΕΑΣ:
• 480γρ. στήθος
γαλοπούλας
• ½ φλ
ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 300γρ ντομάτες
• ½ κ. γλ.
Κύμινο
• 1 κ. γλ. σκόνη
τσίλι
• ½ κ. γλ.
Ρίγανη
ΕΠΙΚΑΛΥΨΕΙΣ:
• 3 φλ.
τεμαχισμένο μαρούλι
• ¾ φλ.
τεμαχισμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά (τύπου cheddar)
• ¾ φλ. έτοιμη
σάλτσα για τάκος
• ¼ φλ.
ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
Εκτέλεση:
• Προθερμαίνουμε
το φούρνο στους 190 βαθμούς.
• Πασπαλίζετε
τις τορτίγιες με λίγο τσίλι σε σκόνη και το αλάτι από τη μια πλευρά. Ψήνετε
μέχρι να γίνουν τραγανές για 7-10 λεπτά.
Για προετοιμασία ΤACO KΡΕΑΣ:
• Τοποθετείτε το
στήθος γαλοπούλας και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια
φωτιά για 10 λεπτά.
• Προσθέστε τις
ντομάτες, το κύμινο, το τσίλι και τη ρίγανη. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά,
ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα περισσότερα από τα υγρά να εξατμιστούν
για 3-6 λεπτά.
Για να
συναρμολογήσετε τα tacos:
• Γεμίζετε κάθε
τάκος με 3 κουταλιές της σούπας taco κρέας, ¼ φλιτζάνι μαρούλι, 1 κουταλιά της
σούπας τυρί, ντομάτα και σάλτσα και 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι.
Θερμίδες ανα 2 τάκος(kcal):252Λίπος : 5γρ, Χοληστερόλη: 38mg, Υδατάνθρακες :30 γρ, Πρωτεΐνη:24 γρ, Φυτικές ίνες: 5 γρ, Νάτριο :576 mg, Κάλιο:254 mg.
No comments:
Post a Comment