Wednesday, 13 December 2017

Μπισκότα Σοκολάτας με Ελαιόλαδo!


ΥΛΙΚΑ:
1 φλ. μαύρη ζάχαρη
2 αυγά
½ φλ. ελαιόλαδο
2 κ.γ βανίλια
1 φλ. αλεύρι
1 κ.γ μαγειρική σόδα
Αλάτι
3φλ. oats (δημητριακά)
½ κ.γ κανέλλα
½ φλ. chocolate chips
½ φλ. καρύδια κοπανισμένα
½  φλ. Cranberries (προαιρετικά)

ΟΔΗΓΙΕΣ:
Ζεστάνετε το φούρνο σας στους 190 °C. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, λάδι, μαύρη ζάχαρη, αυγά και βανίλια και ανακατέψτε τα με το μίξερ για να ανακατευτούν καλά. Ρίξτε τα δημητριακά (oats) μαγειρική σόδα, αλάτι και κανέλα στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατέψτε τα πολύ καλά. Προσθέστε τα καρύδια και τα κομματάκια σοκολάτας (chocolate chips) και τα cranberries αν θέλετε. Βάλτε τα σε ειδικά βουτυρωμένο ταψί και ψήστε για 10-13 λεπτά.

Θρεπτική Ανάλυση (μια μερίδα):
Ενέργεια (θερμίδες): 195
Λίπος: 8 γρ
Χοληστερόλη: 18 mg

Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης BSc, UK

No comments:

Post a Comment