Συστατικά (για 4 άτομα)
- 350 gr σπαγγέτι
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 1/2 φλ. βασιλικός
- 1/2 φλ. baby σπανάκι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1/4 γλ. ελαιόλαδο
- 10 ντοματίνια
- παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
- Τρόπος μαγειρέματος:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Κόψε τα αβοκάντο και βαλ’ τα στο μπλέντερ και πρόσθεσε τον βασιλικό, το σπανάκι, τα σκόρδα, το χυμό λεμονιού και αλάτι.
- Χτύπα τα υλικά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα, προσθέτοντας λίγο- λίγο το λάδι.
- Ρίξε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα βρασμένα σπαγγέτι και ανακάτεψε καλά.
- Κόψε τα ντοματίνια στη μέση και πρόσθεσε και αυτά στα ζυμαρικά, με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
No comments:
Post a Comment