Yλικά για 4 άτομα:
• 1 μικρή γλυκοπατάτα
• 1 μικρό κολοκυθάκι
• 1 μικρό καρότο
• 1 μικρό παντζάρι
• 1 μικρή πατάτα
• 1 Κ.Σ ελαιόλαδο
Μέθοδος:
• Κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες τα λαχανικά και τα βάζετε σε μπολ.
• Προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
• Τα τοποθετείτε σε ταψί με λαδόχαρτο.
• Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 110-120 °C για 25-30 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά τσιπς.
Διατροφολόγος:
Η γλυκοπατάτα, το καρότο, το παντζάρι ανήκουν στα λαχανικά ρίζας. Δηλαδή καλλιεργούνται και μεγαλώνουν κάτω από το χώμα. Αν και η πατάτα καλλιεργείται και μεγαλώνει κάτω από το χώμα, κατατάσσεται στην κατηγορία των αμυλούχων λαχανικών. Τα λαχανικά ρίζας, είναι πλούσια σε φυτοθρεπτικά συστατικά, σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, β-καροτένιο, κάλιο, φωσφόρο και μαγνήσιο. Επίσης, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που αφορούν τις ελεύθερες ρίζες από τον οργανισμό. Τα τσιπς λαχανικών είναι μια εξαιρετική επιλογή για μικρούς και μεγάλους . αφού γεμίζουν το σώμα μας με θρεπτικά συστατικά και έχουν σαφώς λιγότερο λίπος και θερμίδες από τα κοινά τσιπς.
Θερμίδες: 120 kcal
(ΔιατροΣΕΦ 2015)
No comments:
Post a Comment