Thursday, 1 October 2015

Ντάκος κρητικά με αναρή ( ανθότυρο)

Υλικά για 4 άτομα:
• 4 ντάκος, κρητικά παξιμάδια
• 200 γρ αναρή
• 4 κόκκινες ντομάτες
• ½ Κ.Σ δυόσμο ξηρό
• 2 Κ.Σ ελαιόλαδο
• 1 Κ.Σ ξηρή ρίγανη
• Λίγα φύλλα φρέσκα ρίγανη
• Λίγο πιπέρι φρέσκο αλεσμένο
• 4 Κ.Σ χαλούμι με χαμηλά λιπαρά τριμμένο στο χοντρό τρίφτη


Μέθοδος:
• Φουσκώνετε ελαφρά, με νερό τα ατομικά, κρητικά παξιμάδια ολικής αλέσεως.
• Τρίβετε στον χοντρό τρίφτη τις κόκκινες, ώριμες ντομάτες και τις τοποθετείτε στα ντάκος.
• Βάζετε πάνω από τη ντομάτα σε ακανόνιστα σχήματα, την κομμένη σε κύβους αναρή και προσθέτετε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
• Ραντίζετε ελαφρώς με το ελαιόλαδο και γαρνίρετε με τη φρέσκια ρίγανη.
• Σερβίρονται σαν πολύ νόστιμα ορεκτικά ή σνακ
• Κάνετε κρούστα από χαλούμι βάζοντας 1 κουταλιά τριμμένο χαλούμι σε μικρό τηγανάκι και την πατάτε καλά με το χέρι σας να γίνει στρογγυλή, στο πάχος ενός χαρτιού. Ψήνετε για 3 λεπτά την κάθε μεριά.

Θερμίδες(kcal): 302

Διατροφολόγος: 

Τα ντάκος είναι κριθαρένια παξιμάδια και θεωρούνται πολύτιμα για το έντερο. Περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη ρύθμιση της γλυκόζης. Η αναρή είναι μαλακό με χαμηλότερα λιπαρά και αλάτι από αλλά τυριά. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, κάλιο και φώσφορο.
(ΔιατροΣΕΦ 2015)

No comments:

Post a Comment