Υλικά:
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια γλυκού κάρι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φλιτζάνι ωμό κινόα
2 φλιτζάνι νερό
2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ώριμο μάνγκο κομμένο σε κυβάκια
½ φλ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
½ φλ. ψιλοκομμένο δυόσμο
3 κουταλιές σούπας πάστα
Γράνμπερι ή σταφίδες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 πορτοκάλι
2 αγγουράκια ψιλοκομμένα
2 δέσμες σπανάκι πλυμένες και χοντροκομμένες ή 1 σακούλα baby σπανάκι.
Ντρέσινγκ:
4 Κ.σ. γιαούρτι
1 Κ.σ. ελαιόλαδο
2 Κ.γ βαλσάμικο
2 Κ.γ μέλι
½ Κ.γ κάρι.
Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κάρι και το σκόρδο, μαγειρεύετε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέστε 2 φλιτζάνια νερό. Μόλις πάρει βράση προσθέτετε το κινόα χαμηλώνετε τη φωτιά, καλύπτετε με το καπάκι και αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κινόα και σβήνετε από το μάτι.Όταν το κινόα κρυώσει προσθέτετε το αλάτι, το μάνγκο το κόλιανδρο, το δυόσμο, το γκράνμπερι , τις πιπεριές και το αγγούρι. Σε ένα βαζάκι χτυπάμε καλά όλα τα συστατικά για το ντρέσινγκ. Σε μια πιατέλα απλώνετε τα φύλλα από το σπανάκι, προσθέστε από πάνω το μίγμα με το κινόα και τα λαχανικά και ραντίζετε με το ντρέσινγκ.
Θερμίδες ανά μερίδα: 325 kcals
No comments:
Post a Comment