Monday, 2 November 2015

Σαλάτα με φακές και φρούτα του δάσους.


Υλικά για 4 άτομα:
• 2 φλ/ναι βρασμένες φακές
• 2 φλ/ναι άγρια φρούτα του δάσους
• 2 φλ/ναι ανάμειχτα χόρτα σαλάτας
• 1 Κ.Σ ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
• 1 Κ.Σ ηλιόσπορο
• 1 K.Σ κουκουνάρι
• 2 Κ.Σ ελαιόλαδο
• 4 Κ.Σ χυμό ροδιού
• ¼ Κ.ΤΣ αλάτι
• Λίγο φρέσκο αλεσμένο πιπέρι


Μέθοδος:
• Βράζετε και στραγγίζετε τις φακές.
• Αναμειγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά ή τα τοποθετείτε στα πιάτα με βάση τα χορταρικά και γαρνίρισμα τα φρούτα του δάσους, τα κουκουνάρια και τους ηλιόσπορους.
• Περιχύνετε από πάνω από την κάθε σαλάτα τη σάλτσα που αποτελείται από το ελαιόλαδο, το χυμό του ροδιού, το αλάτι και το πιπέρι ή κάνετε ανάμειξη όλων των υλικών με τη σάλτσα.
• Ο τρόπος που θα χρησιμοποιηθεί ή σάλτσα τον κάθε ένα ξεχωριστά πώς το προτιμά.

Θερμίδες (kcal):243

Διατροφολόγος:
Οι φακές είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα όσπρια που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα .Οι φακές είναι πλούσιες σε μαγνήσιο και βιταμίνες Β που προστατεύουν την καρδιά. Επίσης είναι πλούσιες σε σίδηρο που σε συνδυασμό με τα φρούτα του δάσους, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη C, μπορούν να τον κάνουν πιο εύκολα απορροφήσιμο από τον οργανισμό.
Επιπρόσθετα, οι φακές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες που ανακουφίζουν από την δυσκοιλιότητα , αλλά προκαλούν και λιγότερα αέρια από άλλα όσπρια, για το λόγο αυτό συστήνονται σε περιπτώσεις συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου και σε περιπτώσεις εκκολπωμάτων του εντέρου.

(ΔιατροΣΕΦ 2015)

No comments:

Post a Comment