Monday, 9 November 2015

Tips για υγιεινή διατροφή

•Προσοχή στην ποσότητα.
•Αυξάνουμε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών ημερησίως (5+).
•Προτιμούμε φαγητά πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
•Προτιμούμε φαγητά σχάρας, φούρνου ή κατσαρόλας.
•Στα εστιατόρια, καλό θα ήταν να παραγγέλνουμε μισές μερίδες ή να διαλέγουμε μια επιλογή από το παιδικό μενού ή ακόμα να μοιραζόμαστε το πιάτο με έναν φίλο.
•Τρώμε μικρά και συχνά γεύματα.
•Καταναλώνουμε φαγητά από όλες τις ομάδες τροφίμων.
•Πίνουμε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας (6-8 ποτήρια ημερησίως).
•Εντάσσουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας, για τουλάχιστον 30 λεπτά, 3-5 φορές την εβδομάδα.

Καλύτερα να αποφεύγουμε την κατανάλωση...

•Αλατιού
•Γλυκών
•Κορεσμένων λιπαρών
•Φαγητών από ταχυφαγεία
•Τηγανητών
•Βαρυφορτωμένων πιάτων



No comments:

Post a Comment