Saturday 7 November 2015

Λαβράκι με κολοκάσι πουρέ και λαχνικά:



Υλικά για 4 άτομα:
4×130 γρ φιλέτα λαβράκι (μπορεί να ζητήσετε από τον ιχθυοπόλη σας να σας τα φιλετάρει)
1 μικρό καρότο
1 μικρό κολοκυθάκι
1 τρυφερό κορμό σελίνου
1 μικρό αβοκάντο
1 μοσχολέμονο για χυμό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 Κ.Σ μαγινέζα με 3% λιπαρά
1/2 κιλό (1 μπάλα) κολοκάσι
8 μικρές φούντες μπρόκολο

 2 Κ.Σ ελαιόλαδο
 
1/4 Κ.ΤΣ αλάτι
 1 Κ.ΤΣ κόλιανδρο ξηρό
Λίγο φρέσκο αλεσμένο πιπέρι

Μέθοδος:

Πρώτα κόβετε το καρότο, το κολοκύθι, το σέλινο σε στενόμακρες λωρίδες <>.
Παίρνετε το λαβράκι και το τοποθετείτε μπροστά σας με το δέρμα προς τα επάνω.
Βάζετε κάθετα τις λωρίδες λαχανικών και γυρίζετε το φιλέτο γύρω από τα λαχανικά.
Κανονίζετε τη γεύση, χρησιμοποιώντας το πιπέρι και 1 κουταλιά ελαιόλαδο
Τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8 με 10 λεπτά.
Για τη σαλάτα καθορίζετε το αβοκάντο, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, βάζετε το χυμό από το μοσχολέμονο και την μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά.
Κτυπάτε στο μπλέντερ για λίγο.

Για το κολοκάσι πουρέ: 

Καθαρίστε , κόψετε και βράστε το κολοκάσι σε νερό μέχρι να μαλακώσει.
Τοποθετήστε το στο μίξερ με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού και λίγο κόλιανδρο, κοπανισμένο, για άρωμα.
Σερβίρετε το λαβράκι επίσης με μπρόκολο βραστό.

Θερμίδες (kcal): 311,5

Διατροφολόγος: 

Το λαβράκι είναι από τα πιο γνωστά ψάρια και το βρίσκουμε στις θάλασσες της Μεσογείου. Από πλευράς διατροφικής αξίας, ανήκει στα περιζήτητα ψάρια της Μεσογείου, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτείνη, σελήνιο, βιταμίνες Β-12 και Β-6, καθώς και Ω-3 λιπαρά οξέα. Μας δίνει πολλή πρωτείνη σε σχετικά λίγες θερμίδες, αφού 90 γρ λαβράκι μας δίνουν 105 θερμίδες και 20 γρ πρωτείνες.
Το μπρόκολο είναι από τα πιο γνωστά λαχανικά, φημισμένο για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Επίσης, βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης λόγω των φυτικών ινών που περιέχει. Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνες D, Α και Κ που είναι ένας δυνατός συνδιασμός βιταμινών για να αποφευχθεί η έλλειψη βιταμίνης D από τον οργανισμό.
(ΔιατροΣΕΦ 2015)

No comments:

Post a Comment