Saturday 7 November 2015

Υγιεινή Θρεπτική Μεξικάνικη Σαλάτα


Υλικά για 4 άτομα:

• 1 κονσέρβα (240 γρ) φασόλια κόκκινα
• 3 πιπεριές πολύχρωμες κομμένες σε λωρίδες
• 2 μέτριες πίτες τορτίλα ολικής αλέσεως
• ½ φλ/νι ντοματίνια κομμένα στα 4
• 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
• 3 μέτρια καρότα τριμμένα
• 2 φλ/ναι σαλάτα από μαρούλια
• 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• ¾ φλ/νιου καλαμπόκι


Σάλτσα:
• ¼ Κ.ΤΣ τσίλι ελαφρύ
• 1 Κ.Σ ελαιόλαδο
• Χυμό από ½ λεμόνι
• 1 πρέζα αλάτι
• Λίγο φρέσκο αλεσμένο πιπέρι

Μέθοδος:

• Ζεσταίνετε στο φούρνο στους 160 °C και τοποθετείτε σε αντικολλητικό χαρτί τις πίτες για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
• Σε μία κούπα ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτός από τα υλικά της σάλτσας και τις πίτες.
• Κτυπάμε τον χυμό από ½ λεμόνι, τη 1 κουταλιά ελαιόλαδο και το τσίλι και περιχύνετε τη σάλτσα πάνω από τη σαλάτα.
• Έπειτα σπάζετε τις πίτες σε μικρά τσιπς και τα ρίχνετε πάνω από τη σαλάτα.
Θερμίδες (kcal): 242.8


Διατροφολόγος:

Τα φασόλια θεωρούνται καλός <<σύμμαχος>> της καρδιάς και είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες που μπορούν να μειώσουν σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων. Το αβοκάντο αν και περιέχει αρκετές θερμίδες και λιπαρά, εντούτοις είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, E,K, σε φολικό οξύ, κάλιο και φυτικές ίνες. Περίπου ένα μέτριο αβοκάντο (200 γρ) μας δίνει 320 θερμίδες.
(ΔιατροΣΕΦ 2015)

No comments:

Post a Comment