Υλικά για 6 μερίδες:
• 340γρ. Σολωμό φιλέτο
• 110γρ καρότο,τριμμένο
• 8 γρ. (2Κ) μαιντανό, ψιλοκομμένο
• 64 γρ. (1 κορμό) σέλινο ψιλοκομμένο
• 60 γρ. (6Κ) κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 36 γρ. (1/2 φλ.) ηλιόσπορος
• 14 γρ.(3 κ/κια ) λάδι
• 33γρ. (1) ασπράδι
• 62 μλ. (4 Κ) χυμό πορτοκάλι
• 2 γρ (1/2 κ/κι) σκόρδο, κοπανισμένο
• 1 γρ( κ/κι) σκόρδο, κοπανισμένο
• 1 γρ .( κ/κι) πάπρικα
• 25 γρ.(1/2 φλ.) βρώμη, ξηρή
Μέθοδος:
• Λιώνουμε ή Κόβουμε το σολωμό σε μικρά κομμάτια.
• Τοποθετούμε όλα τα υλικά χωρίς τη βρώμη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέστε σιγά σιγά τη βρώμη και ανακατεύουμε (προσθέτουμε όση βρώμη χρειαστεί μέχρι να πλάθονται μπιφτέκια).
• Πλάθουμε 4 μπιφτέκια τα οποία ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Θερμίδες: 289 kcal (ανά μερίδα 196 γρ.)
No comments:
Post a Comment