Το μήλο
Βοηθά στη πέψη καθώς και στην καύση του λίπους.
Είναι καλό να καταναλώνεται μετά από κάποιο γεύμα γιατί έχοντας πολύτιμες θρεπτικές ουσίες βοηθά στο μεταβολισμό του οργανισμού και τη γρηγορότερη πέψη.
Ένα ή περισσότερα μήλα την ημέρα μπορούν να προστατέψουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Ερευνητές βρήκαν ότι η χημική ουσία κερσετίνη , που είναι άφθονή στα μήλα, έχει ισχυρή αντιοξειφωτική δράση σε κύτταρα του εγκεφάλου.Ισχυρότερη και από αυτήν της βιταμίνης C.Έτσι κατάληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση φρέσκων μήλων με τη φλούδα τους μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες διατροφολογικές επιλόγες για την πρόληψη της νόσου.
ΑΝΔΡΕΑΣ Χ.ΣΑΒΒΑ
Διατροφολόγος
Ειδικός Εκγύμνασης (BSc) UK
No comments:
Post a Comment