Thursday 12 November 2015

Το μήλο!



Το μήλο πρέπει να τρώγεται με τη φλούδα, αφού προηγουμένως έχει πλυθεί καλά.Η φλούδα του περιέχει πολλές βιταμίνες και αδιάλυτες ίνες, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργια του πεπτικού συστήματος.
Το μήλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, φυτικές ίνες , μεταλλικά στοιχεία.
Περιέχει ασβέστιο, φωσφόρο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη C, βιταμίνη Α, φολικό οξύ, βιοτίνη, μηλικό οξύ.
Βοηθά στη πέψη καθώς και στην καύση του λίπους.
Είναι καλό να καταναλώνεται μετά από κάποιο γεύμα γιατί έχοντας πολύτιμες θρεπτικές ουσίες βοηθά στο μεταβολισμό του οργανισμού και τη γρηγορότερη πέψη.
Ένα ή περισσότερα μήλα την ημέρα μπορούν να προστατέψουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Ερευνητές βρήκαν ότι η χημική ουσία κερσετίνη , που είναι άφθονή στα μήλα, έχει ισχυρή αντιοξειφωτική δράση σε κύτταρα του εγκεφάλου.Ισχυρότερη και από αυτήν της βιταμίνης C.Έτσι κατάληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση φρέσκων μήλων με τη φλούδα τους μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες διατροφολογικές επιλόγες για την πρόληψη της νόσου.

ΑΝΔΡΕΑΣ Χ.ΣΑΒΒΑ
Διατροφολόγος
Ειδικός Εκγύμνασης (BSc) UK

No comments:

Post a Comment