Monday 9 November 2015

Πανακότα με ζελέ μάγκο



Υλικά για 10 άτομα:

• 300 γρ γιαούρτι 0% λιπαρά
• 1 φλ/νι γάλα άπαχο
• 3 Κ.Σ στέβια
• 2 φακελάκια ζελατίνη
• ½ φλ/νι νερό
• ¼ Κ.ΤΣ μασττίχα αλεσμένη
• 1 Κ.ΤΣ βανίλια
• 1 ώριμο μάγκο



Μέθοδος:
• Φουσκώνετε 1 φακελάκι ζελατίνης σε ½ φλιτζάνι νερό για 10 λεπτά.
• Βράζετε το γάλα και λίγο πριν πάρει βράσει, βάζετε μέσα την ζελατίνη, τη μαστίχα κατ τη στέβια.
• Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν τελείως.
• Σε ένα μπολ ανακατεύετε με σύρμα το γιαούρτι, τη βανίλια και προσθέτετε λίγο-λίγο το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς.
• Μοιράζετε το μείγμα σε4 ποτήρια, τα οποία τοποθετείτε στο ψυγείο, για να σφίξουν (περίπου για 2-3 ώρες).
• Σε ένα μπλέντερ λιώνετε το μάγκο.
• Σε δοχείο ανακατεύετε 1 φακελάκι ζελατίνης με 4 κουταλιές νερό.
• Το βάζετε σε Μπεν-μαρί με ζεστό νερό για να λιώσει η ζελατίνη.
• Προσθέτετε τη ζελατίνη στον πουρέ μάγκου και ανακατεύετε καλά. Μοιράζετε το μάγκο πάνω από την πανακότα και τα βάζετε πίσω στο ψυγείο.
• Σε 1 ώρα το γλυκό σας θα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Θερμίδες ανά μερίδα 121,6 (kcals).
(Diatro ΣΕΦ 2015).

No comments:

Post a Comment