Friday 6 November 2015

Το σπανάκι!

Το σπανάκι καθυστερεί τον εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων που έρχεται με το γήρας και καταπολεμά την αρθρίτιδα.
• Ένα φλιτζάνη μας προσφέρει αρκετή ποσότητα βιταμίνης Α και Κ, όπως και βιταμίνη C. Είναι πλούσιο σε σίδηρο, φυλλικό οξύ και μαγνήσιο.
• Μπορείτε να το φάτε ωμό, αλλά και βραστό.
• Μας προστατεύει από διάφορες ασθένειες όπως οστεοπόρωση, καρδιαγγειακές παθήσεις, αρθρίτιδα, μειώνει τον κίνδινο εμφάνισης του καρκίνου του παχέος εντέρου, των ωοθήκων και του οισοφάγου ενώ βοηθάει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
• Οι φυτικές ίνες του, βοηθάνε στην ομαλή λειτουργία του εντέρου.
• Οι αντιοξειδωτικές του ουσίες προστατεύουν τα αγγεία.
• Ο σίδηρος ενισχεύει και επιταχύνει την οξυγόνωση του αίματος.


ΑΝΔΡΕΑΣ Χ.ΣΑΒΒΑ
Διατροφολόγος
Ειδικός Εκγύμνασης (BSc) UK


No comments:

Post a Comment