Thursday 26 November 2015

Mανιτάρια Portobello γεμιστά


Υλικά για 4 άτομα:
• 4 μεγάλα μανιτάρια <
• 1 K.Σ ελαιόλαδο
• 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
• 1 K.Σ κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
• ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 ΦΛ/ΝΙ μανιτάρια ψιλοκομμένα
• 2 φέτες γαλοπούλα κομμένες σε κύβους
• ½ ΦΛ/ΝΙ γάλα άπαχο
• 1 Κ.ΤΣ αλεύρι ολικής αλέσεως
• 100 ΓΡ κρεμώδες τυρί με χαμηλά λιπαρά
• ½ Κ.Σ ρίγανη φρέσκα ψιλοκομμένη
• ½ Κ.Σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Μέθοδος:
• Τσιγαρίζετε σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια ,το σκόρδο, τα μανιτάρια και την γαλοπούλα
• Βάζετε στο τηγάνι που τσιγαρίσατε τα υλικά της γέμισης, το γάλα με το αλεύρι διαλυμένο σε αυτό και ανακατεύετε
• Προσθέστε το τυρί κρέμα, τη ρίγανη και το σχοινόπρασο
• Γεμίζετε τα <> με το υλικό και το τοποθετείτε σε χαρτί φούρνου στο ταψί
• Τα ψήνετε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά
• Σερβίρονται με ανάμειχτα λαχανικά, ελαφρώς σοταρισμένα σε ελάχιστο ελαιόλαδο


Θερμίδες ανα μερίδα (kcal): 137

Διατροφολόγος:
Τα μανιτάρια είναι φτωχά σε θερμίδες και περιέχουν υδατάνθρακες και πρωτείνες. Τα μανιτάρια <> είναι πλούσια σε χαλκό και σελήνιο. Ο χαλκός είναι σημαντικός για την απορρόφηση του σιδήρου, ενώ το σελήνιο χρησιμοποιείται για την παραγωγή των ορμονών στο θυρεοειδή. Ο χαλκός και το σελήνιο είναι πλούσια αντιοξειδωτικά. Επίσης τα μανιτάρια είναι πλούσια σε βιταμίνη Β6 και Νιασίνη που παίζουν ρόλο στο μεταβολισμό των τροφών καθώς επίσης ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
( ΔιατροΣΕΦ 2015 )

No comments:

Post a Comment