Wednesday, 14 October 2015

Μπιφτεκια από κολοκυθάκια με σαλάτα, ντομάτας και δυόσμο!



Υλικά:

Μπιφτέκια:

• 6 μέτρια κολοκυθάκια (720 γρ)
• 1 μέτρο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (150 γρ)
• 1 ¼ φλιτζάνι (85γρ) φρυγανιά
• 3 αυγά
• 1 Κ.Σ φρέσκα ρίγανη ψιλοκομμένη
• 1 Κ.Σ ελαιόλαδο
• 1/3 φλιτζάνι χαμηλό σε λιπαρά 0% γιαούρτι
• 2 Κ.Σ ξύσμα λεμονιού

Σαλάτα, ντομάτας και δυόσμο:
• 200 γρ ( 6 ½ ουγγιές ) κόκκινες ντομάτες (κομμένες στα τέσσερα)
• 200 γρ ( 6 ½ ουγγιές ) κίτρινες ντομάτες κομμένες στα τέσσερα)
• 1/3 φλιτζανιού φρέσκα φύλλα δυόσμου

Μέθοδος:
• Ψήνουμε τα κολοκυθάκια στη σχάρα μέσα στο φούρνο. Μέτα συμπιέστε και απορρίψτε το πλεονάζον υγρό από τα κολοκυθάκια.
• Ενώνουμε τα κολοκυθάκια , τα κρεμμύδια , τη φρυγανιά , τα αυγά , τη ψιλοκομμένη φρέσκα ρίγανη και το ελαιόλαδο μέσα σε ένα μέτριο μπολ.
• Βάζουμε τα μπιφτέκια μας μέσα σε ένα θερμαινόμενο μεγάλο τηγάνι ή σχάρα επίπεδη με λίγο ελαιόλαδο. Όταν ροδοκοκκινίσουν από την μια πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
• Για τη σαλάτα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ.
• Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μας με τη σαλάτα μας και το άπαχο γιαούρτι 0% και το ξύσμα λεμονιού.

Θερμίδες: 167 kcal ανά μερίδα

( The Australian Women’s weekly Low –fat family food )

No comments:

Post a Comment