Συστατικά
* 4 μπανάνες (330 γρ.)
* 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
* 200 γρ.νιφάδες βρώμης
* 50 γρ. καρύδα τριμμένη
* 50 γρ. αμύγδαλο φιλέ
* 50 γρ. Κολοκυθόσπορο χωρίς φλούδα ή ηλιόσπορος
* 50 γρ. κόκκινα cranberries
* 200-300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Μέθοδος Εκτέλεσης
•Παίρνουμε 4 ώριμες μπανάνες και τις πολτοποιούμε μέσα σε ένα μπολ με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
•Μέσα στο μπολ, ρίχνουμε 100 γρ. ζαχαρούχο και ανακατεύουμε.
•Προσθέτουμε τη βρώμη, τον κολοκυθόσπορο, τις σταφίδες, την καρύδα και το αμύγδαλο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε πολύ καλά
•Βάζουμε στο ψυγείο 30 λεπτά να παγώσει.
•Όταν παγώσει το μείγμα λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό μπολ το οποίο έχουμε τοποθετήσει πάνω από μία κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει. Αλλιώς μπορούμε να λιώσουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα.
•Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια από το μείγμα μας με τα χέρια μας και με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
•Αφού τα ετοιμάσουμε τα βουτάμε στη σοκολάτα και αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσει η σοκολάτα
Διατροφολογικό Τιπς : Τα συγκεκριμένα σοκολατάκια κατατάσσονται στην κατηγορία των υπερτροφών όπως τα cranberries, ο κολοκυθόσπορος η βρώμη και η μαύρη σοκολάτα κουβερτούρας που είναι πολύ ψηλά σε αντιοξειδωτικές ουσίες που δρουν κατά των ελεύθερων ριζών.
No comments:
Post a Comment