Monday 1 February 2016

Υγιεινή πίτσα με λαχανικά και γαλοπούλα



Ζύμη:

• 150 γρ (1 ΦΛ/ΝΙ και 3 κουταλιές) αλεύρι 00 για όλες της χρήσεις
• 100γρ (¾ ΦΛ/ΝΙΟΥ) αλεύρι ολικής αλέσεως
• 4 γρ ( ½ Κ.ΤΣ) ξηρή μαγιά
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 Κ.Σ ελαιόλαδο
• ¼-½ ΦΛ/ΝΙ χλιαρό νερό ( για το ζυμάρι)

Σάλτσα:
• 1 ΦΛ/νι κονσέρβα ντοματάκι
• Λίγο φρέσκο αλεσμένο πιπέρι
• Λίγα φύλλα βασιλικού
• Λίγη ξηρή ρίγανη




Υλικό γέμισης:

• ½ ΦΛ/ΝΙ καλαμπόκι
• ½ ΦΛ/ΝΙ μανιτάρια λεπτοκομμένα
• 2 φέτες γαλοπούλα βραστή
• 50 γρ τριμμένη <> με χαμηλά λιπαρά
• 100 γρ τυρί τύπου <> με χαμηλά λιπαρά
• 6 ελιές χωρίς το κουκούτσι
• 1 ντομάτα κόκκινη κομμένη σε 5-6 στρογγυλές φέτες

Μέθοδος:

• Ζυμώνουμε καλά τα υλικά: αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι, μαγιά και χλιαρό νερό και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί.
• Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας. Ψήνετε το ντοματάκι με τα καρυκεύματα, έως ότου καταστηθεί ( εξατμιστούν καλά τα υγρά).
• Ανοίγετε φύλλο στρογγυλό ή ορθογώνιο, το τοποθετείτε σε ειδικά ταψιά και πάνω στη ζύμη επαλείφετε τη σάλτσα ντομάτας.
• Πάνω από τη σάλτσα βάζετε λίγο τυρί τριμμένο και πάνω από το τυρί τοποθετείτε το υλικό το οποίο επιλέξατε για την πίτσα σας.
• Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 20-25 λεπτά.

Θερμίδες: 416 kcal

Διατροφολόγος: 

Συνήθως, οι πίτσες είναι ψηλές σε λιπαρά, λόγω των αλλαντικών και των τυριών . Ωστόσο, αυτή η συνταγή είναι χαμηλή σε λιπαρά και κορεσμένα λιπαρά και είναι καλή πηγή υδατανθράκων και πρωτεΐνης.
(ΔιατροΣΕΦ 2015)

No comments:

Post a Comment