Wednesday 17 January 2018

Μπριζόλα Χοιρινό, Φέτα και Παντζάρι!


ΥΛΙΚΑ ( για 1 μερίδα):
  • 1 μεγάλη χοιρινή μπριζόλα (pork chop) – περίπου 275 γρ, αφαιρώντας το λίπος
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 ψημένο παντζάρι, κομμένο σε κομμάτια (περίπου 6)
  • 1 κ.Σ ξύδι βαλσάμικο ή  κόκκινο
  • 1 κ.Σ καβουρδισμένα φουντούκια σε κομμάτια
  • 1 κ.Σ ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 30 γρ. φέτα
  • ½ αβοκάντο, χωρίς κουκούτσι, ξεφλουδισμένο και σε κομμάτια
  • Μια χούφτα φύλλα σπανάκι, (baby spinach)

ΜΕΘΟΔΟΣ:
Προθερμαίνετε τη σχάρα σας στο μέγιστο.
Τοποθετήστε τη μπριζόλα στο τηγάνι σχάρας, και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα. Ψήστε για 7 λεπτά, γυρίστε τη στην άλλη πλευρά και ψήστε για ακόμη 4 λεπτά πριν να σβήσετε τη σχάρα και αφήνετε τη μπριζόλα να ξεκουραστεί για 1 λεπτό περίπου. Ελέγξτε αν είναι εντελώς ψημένο, κόβοντας λιγάκι σ’ ένα από τα πιο χοντρά σημεία της μπριζόλας και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτε ροζ.
Στο μεταξύ, τοποθετήστε το παντζάρι, το ξύδι, τα φουντούκια, το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι σ’ ένα μπολ. Αλατοπιπερώστε τα υλικά, και ανακατέψτε σαν σαλάτα.
Τοποθετήστε τη ψημένη μπριζόλα σας σ’ ένα πιάτο βάλτε από πάνω τη παντζαρο-σαλάτα, θρυμματίζοντας τη φέτα παντού και σερβίρετε με τα κομμάτια αβοκάντο και μερικά φύλλα σπανάκι.

Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης BSc, Uk

No comments:

Post a Comment