Wednesday, 21 March 2018

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ!



ΥΛΙΚΑ:
·         2 δέσμες μεγάλες σπανάκι
·          2 δέσμες μεγάλες κόλιανδρο
·          1 δέσμη κρεμμυδάκια φρέσκα
·          1 κρεμμύδι ξηρό
·          Δυόσμο-πιπέρι
·          Ελαιόλαδο-αλάτι
·          ½ φλ. πουργούρι
·          Φέττα (προαιρετικά)
·          Πράσο – λίγη κανέλα αν μας αρέσει
Για τη ζύμη:
·          1 kg αλεύρι χωριάτικο
·          Αλάτι
·          1 φλ. ελαιόλαδο & νερό όσο σηκώσει

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Φτιάχνουμε τη ζύμη: Ρυζιάζουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε νερό να γίνει μια ζύμη μαλακή. Την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.
Για τη γέμιση: Πλένουμε τα χόρτα καλά. Τα τυλίγουμε σε ρούχο να στραγγίσουν καλά. Τα κόβουμε, όχι πολύ λεπτά. Βάζουμε το πουργούρι, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο, το πράσο, τη φέτα λιωμένη, το ελαιόλαδο περίπου ½ ποτήρι. Ανοίγουμε τη ζύμη σε 2 φύλλα μεγάλα. Βάζουμε το ένα κάτω στο Pyrex να το καλύψει όλο. Βάζουμε τη γέμιση. Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο από πάνω. Ενώνουμε τις άκριες των 2 φύλλων. Ψήνουμε στο μέγιστη θερμοκρασία του φούρνου για περίπου 4 0 λεπτά.

Αντρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης BSc, UK

No comments:

Post a Comment