Wednesday 7 March 2018

Ψητά μανιτάρια με σκόρδο και θυμάρι!


Υλικά
• 400 γρ. μανιτάρια (8 κομμάτια)
• 3 κουταλιές της σούπας ( 50 γρ.) βούτυρο
• 1 μεγάλο σκελίδα σκόρδο λιωμένη
• Αλατοπίπερο
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1/2 λεμόνι
• Φρέσκα φύλλα από θυμάρι ή ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C . Τοποθετείτε τα μανιτάρια σε ένα μεσαίο, σχετικά βαθύ, ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το βούτυρο και το σκόρδο και μ’ ένα πινέλο πασπαλίζετε με το μείγμα τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το λάδι και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά. Προσοχή, τα μανιτάρια δεν πρέπει να στεγνώσουν στο ψήσιμο. Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και τα σερβίρετε με φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε  με ψημένες τραγανές πιτούλες.

Αντρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης BSc, UK

No comments:

Post a Comment